Държавният секретар на САЩ: Прекалихме с шпионирането

5
1


Изглежда, че Съединените американски щати и NSA имат противници не само сред технологичните компании и обикновените граждани, но и сред администрацията на президента Барак Обама. Според държавния секретар Джон Кери правителството е „отишло твърде далеч“ с шпионирането.

На конференция в Лондон, на която Кери се включи чрез видеоразговор, държавният секретар сподели, че действията на NSA са необходими в борбата с тероризма, но призна, че понякога разузнавателните служби „прекрачват границата.“ Любопитното в случая е, че Кери открито заяви, че администрацията на Обама е научила за част от действията на NSA едва след като те са станали известни в медийното пространство.

„Президентът и аз научихме за някои неща едва след като те бяха оповестени в медиите, тъй като системата е на автопилот. Технологията е там и тя върши своята работа“ заяви държавният секретар. „В някои от случаите обаче действията на разузнавателните служби отиват твърде далеч и ще опитаме всячески да се погрижим това да не се повтори в бъдеще.“

Джон Кери не пропусна да коментира и обвиненията, че американското правителство е следило редица европейски лидери. По думи на държавния секретар медиите са раздухали случая прекалено много и всичко това всъщност е недоразумение. Подобно на останалите представители на американската власт обаче, Кери също не пропусна да защити до известна степен действията на NSA с аргумента, че подобни мерки са необходими в борбата с тероризма.

„Всички осъзнаваме, че вече живеем в свят, в който хората са готови да се взривят в името на някаква кауза. Примерите са безброй много. Само вижте Найроби. Ами ако можехме да предотвратим това? Предотвратили сме хиляди сваляния на самолети и взривявания на сгради, защото имахме възможността, благодарение на шпионажа, да сме крачка напред“ допълни още Кери.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
lz4jwAgentpat™AzhenSvetlozarNSpland Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
* СТЕФАН *
* СТЕФАН *

Не сте прекалили бе „другари“ Вие се осрахте!

Agentpat™
Agentpat™

Американското безочие, наглост и цинизъм край нямат! Но нищо де, краят на Империята на злото наближава.

Azhen
Azhen

Тоя много ми прилича на

SvetlozarNS
SvetlozarNS

Този не знае за какво говори. Едно е да със заповед от съда да отидеш в Google и личните данни на някой да ти бъдат предоставени защото го мислиш за терорист, съвсем друго е да се прикачиш към системите на Google и да следиш абсолютно всеки един потребител.

И двата метода предотвратяват терористични атаки, но във втория самото правителство не може да бъде следено кои потребители следи, какво прави с информацията за тях и дали изобщо смята този потребител за потенциален терорист или просто има някаква далавера да го следи.

pland
pland

Да ви е*а и „борбата“ с тероризма,дето я превърнахте в борба с всеки един гражданин…