Д-р Лиса СУ, президент и CEO на AMD, направи важни анонси в своята програмна реч на CES 2019

4
1026
д-р Лиса Су,  президент и главен изпълнителен директор на AMD, произнесе програмна реч на изложението  CES 2019, в която представи най-новите технологии на компанията за изчисления, игри и визуализации, които ще дадат възможност на професионалисти, ентусиасти и иноватори да се справят със съвременните предизвикателства на високопроизводителните изчислителни среди

По време на презентацията бяха направениследните продуктови анонси:

  • AMD Radeon VII – първия в света 7nm геймърски GPU, с 16 GB HBM памет, проектиран за изключителна производителност и удивителни изживявания в най-новите AAA гри, еСпорт и VR заглавия , в „тежки“ приложения за 3D рендъринг, редактиране на видео и изчислителни товари от следващо поколение. AMD Radeon™ VII се очаква да дебютира на пазара на 7 февруари 2019 г.
  • 2-ро поколение AMD Ryzen мобилен процесор с Radeon Vega графика – най-бързият в света процесор за ултратънки лаптопи с живот на батерията до 12 часа офис работа и 10 часа възпроизвеждане на видео, възможности за 4K HDR видео и Microsoft Modern PC характеристики. Ноутбуци с този процесор от Acer, Asus, Dell, HP, Huawei, Lenovo и Samsung ще бъдат на пазара през 2019 г.
  • 3-то поколение AMD Ryzen настолен процесор – невероятен десктоп чип базиран на новото AMD “Zen 2” x86 чдро и произведен по 7nm технологичен процес. Очаква се той да предложи нови нива на производителност и ще бъде първата в света РС платформа поддържаща PCIe 4.0 свързаност, с по-добри отвсякога възможности за работа, игри и поточна мултимедия. 3-тото поколение Ryzen™ настолни чипове ще се появят на пазара в средата на 2019 г.

Към представянето на д-р Су се присъединиха редица водещи лица в ИТ индустрията като изпълнителния вицепрезидент на гейминг поделението на Microsoft  фил Спенсър, управляващия директор на Massive Entertainment Дейвид Полфелд и съоснователя и председател на Fnatic Сам Матюс.

Програмната реч подчерта все оп-важната роля на технологиите в решаването на предизвикателствата в различните индустриални браншове и ангажираността на AMD да инвестира в техните продуктови пътни карти, като ускорява темпото на иновации

 

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Никойngc-bgbluewaterKabelat Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kabelat
Kabelat

Назовете ми една видеокарта която да има нужда от PCIe 4.0 🙂
Нещо като да плащам за 5G телефон, каквато технология ще бъде въведена след 3-5 години в БГ по подобие на 4G 🙂

ngc-bg
ngc-bg

Не си гледал изказването на Лиза Су – щеше да подразбереш. Първо PCIe не се отнася само до видео-картите. Много от възможните периферии ползват PCIe lanes. Колкото повече „lanes“ има – толкова по-добре накратко. Това не е тривиална задача зьа постигане, а и вдига общата цена на всяка конфигурация безобразно. Затова има и възможен втори изход – вдигане ~2x на пропускливостта за всеки lane с PCIe 4 стандарта. Така ако си накачиш работната станция с m2 ssd, качественна мрежова карта, транскодер карта и т.н., видео картата ти няма да пострада от към производителност. Втори вариант – работиш в т.нар. „creative“… Виж още »

bluewater
bluewater

„все оп-важната роля на“ граматиката, ОП и да я прескочим.

Никой
Никой

„…поделението на Microsoft фил Спенсър…“
Г-н Желев, мисля, че Фил е собствено име и съответно се пише с главна буква. Хубаво е да се уважава човека.