fbpx
-5 C
София

Еврокомисията препоръча на всички свои служители да използват месинджъра Signal

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

За повишаване на информационната безопасност Европейската комисия препоръча на всички свои служители да започнат да използват месинджъра Signal. Изданието Politico съобщи, че Еврокомисията е изпратила съответните съобщения по своите вътрешни канали. В тези съобщения се казва, че този месинджър е избран заради криптирането от край до край и заради неговия отворен код, което дава възможност да се проверява за вградени шпионски модули.

Signal няма да се използва за всички видове комуникация. Длъжностните лица на Еврокомисията както преди са длъжни да криптират електронните си писма за обмен на некласифицирана, но конфиденциална информация. За секретните документи важат по-строги правила за информационна безопасност. Използването на Signal се препоръчва преди всичко за връзка между служителите и хората извън тази организация.

Инициативата е предложена в момент, когато ЕС засилва своите стандарти по кибербезопасност след серия инциденти. През месец юни 2018 година представителството на ЕС в Москва бе подложено на мощни кибератаки и се предполагаше, че са хакнати два компютъра с цел похищаване на дипломатическа информация. По-късно бе хакната и мрежата за дипломатическа комуникация и кореспонденция. Според официалните изявления, този случай е показал „крайно лошо ниво на защита“.

Signal се счита за едно от най-безопасните приложения за обмен на съобщения. За разлика от WhatsApp, той не записва метаданните на съобщенията и не използва облачно хранилище за резервното им копиране и съхранение. Навремето Едуард Сноудън препоръчваше използването именно на Signal.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини