Европа отхвърля мерките за криминализиране споделянето на файлове

4
6

Европейският Парламент отхвърли предложенията за криминализиране споделянето на файлове от индивидуални потребители, както и забраната за достъп до Интернет на нарушителите на авторски права.

Този вот показва желанието на ЕП да се постигне баланс между интересите на носителите на авторски права и интересите на потребителите. Такива строги мерки като ограничаване на достъпа до Интернет не бива да се използват“ – казва след заседанието Малене Фолке Хаухепрад, говорител на Европейският парламент.

Представителите на звукозаписната индустрия са разочаровани от вота на Европейските депутати. „Отхвърлянето е набързо свършено и необмислено действие, което противоречи на останалата част от текстовете в закона“ – казва в изявление Франсис Мур, изпълнителен вицепрезидент на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI).

От своя страна организацията – Група за Отворени Права (Open Rights Group) е съгласна с решението. „Европейският парламент призна, че предложените мерки са прекомерни, не защитават отделния консуматор и няма да спрат незаконното споделяне на файлове“ – казва представител на ORG.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
tech_noirHotShotkucipoTeamKiller Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
tech_noir
tech_noir

Ето това е добра новина 😉

HotShot
HotShot

Go EU! 🙂

kucipo
kucipo

Браво браво. Абе не влезе ли и нашата мила Родина в ЕС скоро?хм май още не :І

TeamKiller
TeamKiller

Евала :cheers: