Европа се нагрява много по-бързо от прогнозите на всички компютърни, математически и климатични модели

3
5301

Климатолозите са недооценили влиянието на глобалното затопляне на Европа. Броят екстремално горещи дни през последните 70 години се е утроило. Вълните от горещини вече са сериозна заплаха за здравето на хората.

Юли месец тази година бе най-горещият месец в историята на метеорологичните наблюдения. В Европа например, бе поставен нов температурен рекорд: температурата на въздуха в южна Франция достигна 46°С. А по-нататък ще става още по-зле: според новото научно изследване, европейският континент се нагрява така бързо, че това не се вписва и не съответства на сега съществуващите климатични модели.

Американският геофизически институт анализира данните за климата, натрупани от европейските метеорологични станции за периода от 1950 до 2018 година. След това учените отделиха от този информационен масив данните за най-горещите и най-студените дни и съставиха свой модел на тяхното разпределение във времето.

Оказа се, че от 1950 година до наши дни в Европа са са се утроили дните на екстремално горещо време, като температурата на най-горещите дни е нараснала с 2,3°С. Броят на рекордно студените дни се е намалил над два пъти. Осен това и лятото, и зимата са станали средно по-топли.

Според това изследване, Европа се нагрява много по-бързо от прогнозите на всички съставени досега математически, компютърни и климатични модели. Така например, в Холандия, Белгия и Франция тенденциите в повишаване на температурата са двойно по-интензивни от пресметнатите.

В бъдеще броят и честотата на горещите дни допълнително ще нараснат. Това е твърде вредно за здравето и високата температура на въздуха може да се окаже сериозно изпитание за Европа.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Рибентроп
Рибентроп

Затопляме климата за да е по-комфортно на новоевропейците идващи от Африка и Близкия изток. Така де, Норвегии, Финландии, Гренландии – всичко трябва да стане по-добре за да отидат да живеят там староевропейците, докато новоевропейците населят останалата част. Българоидите няма как да се преместят в северните държави – твърде много правила, а Бай Българоид Ганьо не ще да живее и работи по правила. Бай Българоид Ганьо ще се пръсне от високите температури, в комбинации с твърдия алкохол, белия леб и наднорменото тегло, което има. Така де, да отслабне, това е джендърско… Да се чете с необходимата доза чувство за хумор, както… Виж още »

пипи
пипи

Понеже вашия модел е с дървено сметало, та затова е по точен!

Technical
Technical

А Африка явно „се охлажда“, щом никой не прави модели на нея с 1,3 милиарда черно население, което ще стане 2 милиарда, а после 3 и 4. В Пакистан и Индия – същата работа. Все ми се струва, че горещите вълни не идват от Северния полюс.