fbpx
7.8 C
София

Европейската система за издаване на „Зелен сертификат“ е била хакната

Потребители са издали абсолютно валидни документи, като дори са направили сертификат на Адолф Хитлер

Най-четени

Системата за генериране на европейския зелен сертификат е била компрометирана. Италианската информационна агенция Анса съобщава, че „хакери“ са се добрали до ключовете, с които се извършва процедурата.

Част от тях са били публикувани в различни интернет платформи и са дали възможност на редица хора да създадат на своя име сертификати с невярно съдържание. Властите в Италия съобщиха, че превантивно и на европейско ниво са анулирани всички пропуски, издадени с тези ключове. Кражбата на ключовете е разкрита от интернет потребител, който публикувал серия от туитове, започвайки с това, че „поне в Италия те са изтекли в публичното пространство“.

В момента се извършва технически анализ на ситуацията, но все още няма информация какъв е броят на откраднатите ключове и които страни са засегнати. Европейските власти потвърждават, че ключовете вече са деактивирани и всички сертификати с тях са невалидни.

Италианската информационна агенция споделя, че мрежата дори за кратко се появил сертификат на Адолф Хитлер, като при проверка се оказало, че е съвсем валиден. Нелепата шега обаче доказва, че със сертификатите в злоупотребено не само на територията на Италия, тъй като той е бил създаден в Полша.

„Случаите в момента се отнасят до Франция и Полша, не можем да знаем мащаба на явлението, тъй като всяка страна съхранява свои собствени ключове, нито размера на щетите, защото ключовете може да са били откраднати преди няколко месеца“, коментира експертът по компютърна сигурност Стефано Зенаро от Италия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
31 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Безмозъчко
Безмозъчко
1 месец

Най интересното е ,че Българските оваксени графенови зомбита не си задават въпроса защо сме в Европа защо с зеления си сертификат могат единствено и само да влизат в кварталната кръчма-бакалия /при бай Данчо пияницата/ ,а при всеки опит да отидат в Гърция Турция или която и да било друга държава с хвърчащият им сертификат срещат среден пръст и митничарят показно им показва че с БГ Зилен Сертификат може само и единствено да го ползват за да си обършат …така …

TGR
TGR
Отговор на  Безмозъчко
1 месец

Стига глупости и конспирации.
Графен, ДНК от извънземни, от ембриони, чипове, контрол чрез 5G. Какво ли не чух.
Все нещо ще си намерите да се хванете.
Като не искате, не се ваксинирате, но с вашите глупости може да стане жертва човешки живот.
И все тъпият и прост народ вярва в такива глупости.

Один
Один
Отговор на  TGR
1 месец

Терминът ‘Консп. Теория’ е измислен от ЦРУ още в 30-те години след инцидентът в Розуел с цел да се компрометират и осмиват хора имащи информация .След убийството на Кенеди 1967 групата от Магическите -12 идиотчета на ръцете на които лежат убийства и са до шията в кръв го ползват масово и терминът достига апогей с цел да предпази и дисквалифицира тези задаващите въпроси! Графенът е суперматериал в комбинация с неизвестни все още нанолипидни превозни средства носещи чужда ДНК,РНК,Текнетий,Purity усилва сигналите и може да контролира и изгражда невроноподобни структури в тялото.Когато Клоун Мъск пусне оръжейните разположени в ниска орбита 5G микровълнови… Виж още »

TGR
TGR
Отговор на  Один
1 месец

Хахахахаха, оправи ми деня. Голям виц си написал.
Най-смешно е “ цел да се компрометират и осмиват хора имащи информация“ Явно ти/вие сте от тези „хора имащи информация“.
Графена (2д структурата на въглерод/графит) бе „открита“ преди няколко години.
Кога успяха да разберат как точно да я ползват за мозъчен контрол да светнем, кога проектираха и разработиха сателитите на мъск и т.н.
Айде стига. Достатъчно образован съм, за да мога сам да си вадя изводи.
А ви е стига сте си вадили само сополи от тези глави а ги ползвайте.

Радо
Радо
Отговор на  Один
1 месец

Днес явно си забравил да си изпиеш хапчетата. И откога в лудницата им дават да ползват интернет….

Тахтун
Тахтун
Отговор на  Безмозъчко
1 месец

Сбъркал си форума, момче! Ти си колега на „АТИЛА“ в ПИК.

Node
Node
Отговор на  Тахтун
1 месец

Тахтунея, твоя милост като доказано бавноразвиващо олиго, идващо от ПИК-а молим за осветление защо се включва тук по какъв повод си тук бря Муньо. Аман от царевични кочани в сайта на Калинчето.

Умерен Ретроград
Умерен Ретроград
1 месец

инвалидират се ключовете които са компрометирани, програмите които четат тези сертификати до три дни си ъпдейтват списъка с валидните руут сертификати и проблемът е почти решен. при дизайна е предвидена такава възможност. остава тези чиито сертификати са издадени с невалидните вече ключове да поискат преиздаване по същата процедура.

по-интересно е когато бъдат инвалидирани сертификатите издадени в българия от разните медицински корупета ваксинирали мивката за по 200-300 лева.

иначе за сега българските сертификати са напълно валидни в цяла европа и не само, а не както безмозъчния графенов разбирач си мисли. за сега…

Oracle
Oracle
Отговор на  Умерен Ретроград
1 месец

Проблемът бил почти решен … ех ,,, тези неуки хора, как не са се сетили да те наемат, та почти да им решиш проблема 😉

Умерен Ретроград
Умерен Ретроград
Отговор на  Oracle
1 месец

ти нещо смислено имаш ли да кажеш или просто се заяждаш щото зеления сертификат не те кефи че може да те дискриминира, чипира, следи и срине социален рейтинг?

Кацаров
Кацаров
Отговор на  Умерен Ретроград
1 месец
Умерен Ретроград
Умерен Ретроград
Отговор на  Кацаров
1 месец

кацаров, много яка програма за генериране на невалидни сертификати. сигурно може да си направиш твой ключ да си ги подписваш и свое ауторити. но ще продължават да са невалидни, докато не откраднеш валиден ключ. или накараш всички програми да приемат твойто ауторити.

Oracle
Oracle
Отговор на  Умерен Ретроград
1 месец

Абе пич горски … това, което казвам, е че ми е омръзнало от такива като теб, които „почти“ решават проблемите.
И понеже нямаш капацитет да го схванеш – „почти“ недей да дрънкаш мъдри мисли, схващаш ли?
🙂

4етири
4етири
Отговор на  Умерен Ретроград
1 месец

хаха дано в един момент ресетнат и в БГ сертификатите, та да се очистат малко фалшивите такива. Тия по в час пак ще си изкарат по процедурата, но поне да пореже огромната част ниско образовани суеверни и страхливи разбирачи дето разчитат на купената от тях разпечатка.

Демокръси
Демокръси
1 месец

Тия сертификати са вредни по няколко причини: – Дискриминират директно тези, които ги нямат. – Настройват здрави хора едни срещу други. – Цакат всички бизнеси, където са задължителни, защото при липсата им или при бойкот, държава не плаща компенсация на засегнатите. – Пряко противоречат на Конституцията, според която всички имаме равни права. – Създават неявна принуда за уж доброволното ваксиниране. – Там където ги въведоха преди нас, започнаха да правят проблем на хората без сертификати да ходят на работа дори от тях. – Умишлено се маргинализират всички без сертификат, без значение дали не искат такъв или не могат да се… Виж още »

Mr. Robot
Mr. Robot
Отговор на  Демокръси
1 месец

Да, а ние като имаме мозък те дискриминираме теб понеже ти нямаш. 🙂

Мъск
Мъск
Отговор на  Демокръси
1 месец

Друго си е свободата да си лежиш в интензивното нали?

Коментар
Коментар
Отговор на  Мъск
1 месец

представи си че: аз съм преболедувал, имам антитела но нямам сертификат и според препорръка на министерството на здравеопазването на Израел, мога да си сложа безопасно една доза (което няма да ми даде сертификат), втората доза излага на риск здравето ми. Къде това е взето под внимание в наредбата?

Мъск
Мъск
Отговор на  Коментар
1 месец

Можеше да се ваксинираш с 2 дози, пак според препоръката на министерството на здравеопазването на Израел, ПРЕДИ да се разболееш.
А като не е взето под внимание можеш да се обърнеш към същото министерство в Израел.

Не вадете от 9 кладенеца вода,.

Коментар
Коментар
Отговор на  Мъск
1 месец

За да се ваксинират заветните за някого 70% технически са нужни 6-7 месеца (дори повече и при перфектна организация), като в началото с предимство беха мед. работници и възрастните хора. Дали съм могъл, искал или не си е лично моя работа. Подобна драстична мярка, дължаща се на политически натиск/и или корупция но явно не и на някакви медицински факти, наблюдения и т.н. трябва да се прецизира за да обхване всички засегнати. Не малко сънародници са с автоимунни заболявания, при които е противопоказно ваксиниране при условие, че са преболедували, вероятно голяма част от тех са преболедували и безсимптомно, което също трябва… Виж още »

Мъск
Мъск
Отговор на  Коментар
1 месец

Точно това гледам – истината. Болниците са препълнени главно с неваксинирани. Имаха 1 години и никакви спънки да се ваксинират и ако се разболеят да не тъпчат болниците и да мрат.
Примера съм аз. Ваксинирах се, но вкъщи имам антиваксъри, които се разболяха и заразиха и мен. Аз боледувах 3 дена леко, а те 3 седмици тежко.
Но булгаран е умен, не иска да го чипират, иска си кислород в интезивното.
И кви интереси, ква държава. Мерки никой не е спазвал, не спазва и няма да спазва.
Важното е да се реве как ви ограничвали правата.

Коментар
Коментар
Отговор на  Мъск
1 месец

и аз боледувах 3 дена леко (слава Богу), пък не бях ваксиниран.. и?
Не може да слагаш всичко под общ знаменател и да гледаш само от твоята страна щот не си само ти, хора всякакви, съдби всякакви. Управника трябва да мисли еднакво и за едните и за другите.

Радо
Радо
Отговор на  Коментар
1 месец

Правиш забелешка на Мъск да не съди по себе си но ти в същия момент даваш ПАК със себе си пример?Млад си и си имал късмет момче. Край мен що възрастни 60+ анти-ваксъри си заминаха при дедо Господ не е истина!

Комантар
Комантар
Отговор на  Радо
1 месец

тва, че съм дал аз пример с мен, показва колко безмислен е неговият, показва, че не е само той, показва, че при всеки протича различно. Никога никъде не съм поменавал дали съм „за“ или „против“ ваксинирането на непреболедували, на този етап няма и да го направя – всеки си има глава на раменете. Попадна ми информация, която и нашето правителство и медии крият, в същото време натискат всички да се ваксинират. Хората имат право да се запознаят и с други гледни точки и опит, който „вирусолози“ и „имунолози“ в българия явно нямат, всички свободни хора имат право на информиран избор,… Виж още »

Демокръси
Демокръси
Отговор на  Мъск
1 месец

Нещо ваксинираните безсмъртни ли стават, не се заразяват или не боледуват и не може да се озоват в интензивното ли?
Здрав човек дето се е опазил вече N-та вълна дали трябва да се притеснява от ковид или от странните мерки дето политици, медии и полиция въвеждат. Те здравни ли са? Шефа на ковид отделението в Пирогов не е ваксиниран и още е жив, как става тая работа?

Demo
Demo
Отговор на  Демокръси
1 месец

Малко е безмислено точно на този да говориш. По ника му можеш да познаеш влияе ли се от медиите

Мъск
Мъск
Отговор на  Demo
1 месец

А ти от какво се влияеш? Предполагам си завършил вирусология, имунология и всякаква друга медицина и знаеш повече?

Ще го кажа за 3-ти път. Булгаран е умен и си иска интензивното.
Пожелавам ви да си намерите място, като му дойде времето. Щото свършват.

Име123
Име123
Отговор на  Мъск
1 месец

Както кълнете хората като възрастнна ромка дали няма първо вас да ви настигне някое кармично нащестие, като например да ви прегази камион отивайки до магазина? Затова се опитвайте да мислите, ако можете. И помнете никой не се е измъкнал жив от живота, ваксиниран или не.

Демокръси
Демокръси
Отговор на  Мъск
30 дни

Не пожелавай на другите това, което не искаш да ти се случи и на теб.
Бъди здрав и умен!

_nib_
_nib_
30 дни

Всеки да си решава за себе си….В магазинчетата които искат поставен намордник вече не влизам….Купувах храна на кучето снощи….на вратата го предупредих-ако трябва да слагам маска кажи ми,да знам да отида на другия….ти избираш дали ще оставя пари при теб или ще ги дам на друг.

Димитър
Димитър
Отговор на  _nib_
18 дни

То лошо няма, ама ако в този момент дойде проверка и го глобят 3000 лв, ти ли ще му платиш глобата на собственика.

Нови ревюта

Подобни новини