fbpx
2.2 C
София

Европейските потребители на Google TV ще могат да теглят съдържание от другата седмица

Най-четени

От другата седмица филмите и музиката в онлайн магазина Google Play ще бъдат достъпни за теглене от собствениците на ТВ приемника Google TV в Европа. Потребителите от Великобритания, Германия и Франция ще получат достъпа на 13 ноември. Досега този вид съдържание в Google Play беше достъпно единствено за потребителите в САЩ.

За съжаление, въпросните музика и филми няма да могат да се теглят на други устройства на Google като смартфоните и таблетите Nexus, например.

Осигуряването на достъп до музика и филми за потребителите на Google TV в Европа отдавна е голямо предизвикателство пред компанията главно заради редица ограничения наложени от телевизионните и кино студия в САЩ. Пак заради това интернет гигантът се видя принуден да наложи ограничения в тегленето върху таблетите Nexus 7.

Въпреки всички тези спънки, Google продължават упорито напред в опитите си да направят съдържанието от Play достъпно за повече хора. Следващите страни, които вероятно ще получат възможността да теглят филми и музика от онлайн магазина, са Канада и Австралия.

Google ясно съзнават, че трябва да се преодолеят ограниченията на студията ако искат да направя устройствата от линията Nexus търсени в страните извън САЩ. В момента потребителите на Google Play в Европа имат достъп единствено до приложенията и игрите, които се предлагат в магазина.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини