Европейските регулатори потвърдиха исканията си към Google

0
39

Европейските регулатори по въпросите на запазване на личната информация обмислят да предприемат сериозни мерки спрямо Google, заради политиката на конфиденциалност, която провеждат към своите потребители събирайки на едно място информацията за тях от всички услуги, които предоставят.

Европейските чиновници насочиха вниманието си към интернет гиганта още през март миналата година, определяйки политиката на Google спрямо потребителските данни като „високорискова“.

Според регулаторите, събирането на толкова много информация на едно място за даден потребител на представлява риск за конфиденциалността на хората. През миналата година Google укропниха 60 политики за конфиденциалност в една „суперполитика“, събирайки на едно място информацията за потребителите на многото свои услуги като YouTube, Gmail и Google+, като потребителите нямат възможност да се откажат от това консолидиране на информацията за тях. През октомври, европейските регулатори дадоха на Google срок от четири месеца да изпълнят 12 препоръки и да приведат политиката на конфиденциалност за потребителите си в ред.
Отделно от това, френски регулатор заяви, че ще проведе собствено проучване по отношение на Google, понеже компанията така и не е обърнала внимание на препоръките им.

„От Google не ни предоставиха ясни и ефективни решения по въпроса“, заявява представител на CNIL. „Това задължава европейските органи да действат и продължат своето разследване“. От Google oбаче заявяват, че са отговорили на CNIL, като са предоставили и списък с мерки, които са взели по отношения на искането на французите..

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари