Европейският съюз одобри купуването на Fitbit от Google, но при едно условие

0
654

Една година след като Google обяви за закупуването на производителя на фитнес гривни Fitbit, Европейският съюз най-на после одобри сделката. Само че за да може тя да бъде осъществена, само ако интернет гигантът трябва да изпълни едно важно условие.

Европейската комисия одобри купуването на Fitbit, но Google в продължение на минимум десет години трябва да спазва редица изисквания, основното от които е свързано с използването на потребителските данни. Европейските власти изискват, данните за здравето на потребителите, регистрирани от тези фитнес устройства на Fitbit, да се съхраняват отделно от всички други данни, събирани от интернет гиганта. При това Google няма право да ги използва за в своя рекламен бизнес. И още, корпорацията трябва да остави безплатен достъп до API Fitbit, за да могат разработчиците да създават приложения за електронните устройства за носене на този бранд.

Одобрението от страна на Европейския съюз е важно събитие за Google, понеже сделката за закупуването на Fitbit е далеч от затваряне. Двете компании трябва да получат одобрение от страна на правителството на САЩ, а с това могат да възникнат известни проблеми, понеже към днешен ден американските регулатори, както и редица щати, водят съдебни дела срещу Google.

Да си припомним, че Google обяви за закупуването на Fitbit през месец ноември 2019 година, като сумата на сделката е $2,1 милиарда. Интересно е, че след като тази новина се разпространи, потребителите започнаха да продават и да се избавят от устройствата на Fitbit, понеже нямат доверие на Google и се опасяват за своите лични данни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари