fbpx
13.8 C
София

Европолитици и духовници теглят пиратско съдържание

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Torrent Freak съобщава за интересно наблюдение, което екипът на медията е направил по празниците.

Използвайки специализирания софтуер за проследяване на BitTorrent трафика ScanEye, Torrent Freak установяват, че сред някои от теглещите филми, софтуер и сериали има някои доста любопитни организации и личности. Сред тях са представители на Европарламента, Ватикана, киноразпространители и други.

„Тази година ние акцентираме върху Европейският парламент, където няколко члена на институцията предлагат декриминализирането на споделянето на файлове за лична употреба“, пише Ернесто, създател и главен редактор на Torrent Freak. „Когато погледнем разпространението на пиратстването в Брюксел, няма да е грешно да предположим, че приемането на една такава мярка ще е в интерес и на законотворците“, коментира той.


Европолитиците обаче съвсем не са единствените тук. Други законодатели, само че отвъд Атлантика също проявяват активност в това отношение, макар и по-слаба, отбелязват от изданието. Става дума за Камарата на представителите (Сенатът) в Конгреса на САЩ.

Макар и да показват значително намаление на тегленото пиратско съдържание, тук са и известни кинокомпании, като да речем Paramount Pictures и Warner Bros.


Но най-любопитното място, от което е забелязан торент-трафик е Ватикана.

„Гореизложените данни са само върха на айсберга“, пишат от медията, „тъй като ние може да изредим много по-неочаквани места, на които хората теглят пиратски филми, сериали и софтуер. Ако може да научим нещо от всичко това е че BitTorrent пирати има във всяка уважавана компания или институцуя. Но това вече не би трябвало да изненадва някой“, завършват от Torrent Freak.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Azhen
Azhen
7 години

Охохо какво теглят тези от Вашингтон ‘JAV’
Което си е Japanese Adult Video, Хмм сега името „Белия Дом“ придоби друго значение ^^

Нови ревюта

Подобни новини