Евтина електрическа превръзка 4 пъти ускорява зарастването на раните

3
1554

Производството на това устройство е толкова евтино, че изобретателите от университета на Уисконсин съвсем не са очаквали революция. Но се оказа, че по този начин зарастването на раните намалява от две седмици на четири дни.

Малката електрическа гривна се поставя върху раната и получава електрическа енергия от тялото на човека. Около тялото са поставени малки генератори на електроенергия. Естествените движения на гръдния кош осигуряват електрически импулси със слаб интензитет, които гривната получава с помощта на тънки проводници.

Ние много се учудихме на това бързо заздравяване“ – каза авторът на изследването Сюйдун Уан. „Очаквахме, че устройството ще доведе до някакви подобрения, но то надхвърли всичките ни очаквания„.

Стимулацията с новата електрическа гривна е достатъчна за да помогне на фибробластите, клетките на съединителната тъкан да излекуват раната. Но учените не разбират напълно този механизъм за много бързо зарастване на раните.

От десетилетия е известно благотворното влияние на електричеството върху раните на кожата. Подобни методи се използват и днес, но се счита, че тези процедури могат да състарят кожата. Друго ограничение са твърде големите размери на тази апаратура.

Нашето устройство е удобно, колкото всяка една смарт гривна – каза още професор Сюйдун. „Още едно достойнство на това изобретение е, че цената на устройството е съвсем ниска„.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stormofblood
stormofblood

Интересно наистина.

Skynet
Skynet

Effective Wound Healing Enabled by Discrete Alternative Electric Fields from Wearable Nanogenerators

Yin Long†§#,
Hao Wei‡∥#,
Jun Li†,
Guang Yao†§,
Bo Yu‡,
Dalong Ni‡,
Angela LF Gibson⊥,
Xiaoli Lan∥, Yadong Jiang§,
Weibo Cai‡ and
Xudong Wang†

Истински американски имена.

TNT
TNT

кореняци