Евтина електрическа превръзка 4 пъти ускорява зарастването на раните

3
1562

Производството на това устройство е толкова евтино, че изобретателите от университета на Уисконсин съвсем не са очаквали революция. Но се оказа, че по този начин зарастването на раните намалява от две седмици на четири дни.

Малката електрическа гривна се поставя върху раната и получава електрическа енергия от тялото на човека. Около тялото са поставени малки генератори на електроенергия. Естествените движения на гръдния кош осигуряват електрически импулси със слаб интензитет, които гривната получава с помощта на тънки проводници.

Ние много се учудихме на това бързо заздравяване“ – каза авторът на изследването Сюйдун Уан. „Очаквахме, че устройството ще доведе до някакви подобрения, но то надхвърли всичките ни очаквания„.

Стимулацията с новата електрическа гривна е достатъчна за да помогне на фибробластите, клетките на съединителната тъкан да излекуват раната. Но учените не разбират напълно този механизъм за много бързо зарастване на раните.

От десетилетия е известно благотворното влияние на електричеството върху раните на кожата. Подобни методи се използват и днес, но се счита, че тези процедури могат да състарят кожата. Друго ограничение са твърде големите размери на тази апаратура.

Нашето устройство е удобно, колкото всяка една смарт гривна – каза още професор Сюйдун. „Още едно достойнство на това изобретение е, че цената на устройството е съвсем ниска„.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари