Едва 25% от напълно спонсорираните проекти от Kickstarter биват завършени навреме

0
33

Kickstarter е сайтът, в който свежите идеи биват публикувани. Ако хората ги харесат, даряват пари за тях. Някои – скромни малки суми, които дори са по-малко от джобните им за деня, други пък, щедри богаташи, дават стотици. Ако проектът не е успешен, веднага бихме си помислили, че проблемът е в недостатъчното спонсориране. Оказва се, обаче, че не е точно така – проблемът е, че проектите не се завършват навреме. Едва 25% от тях са готови до датата на крайния срок.

Друг интересен факт е, че колкото по-спонсорирана е дадена идея, толкова повече се бави завършването ?. И колкото повече пари е събрал проектът над целта си (тъй като при публикуването в сайта за всеки проект се поставя определена цел – сума, която да събере), толкова по-бавно става завършването на продукта.

Този проблем стана доста обсъждан в общността на сайта, тъй като стана ясно, колко лесно може да се направи измамен проект за печалба от даренията.

За спонсорите анализаторите съветват да дават парите си на малки проекти – под 10 000 $, защото те имат повече шанс да бъдат завършени. Освен това,
оказва се, че създателите на проекти, които имат поне 1000 приятели във Facebook, имат 40% шанс за успеваемост в рамките на определените дати.

Ако сте следели новините ни, знаете, че сайтът идва скоро и в Европа.

ТУК можете да видите и интересната графика, която показва кога и кои проекти успяват и кои не.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари