Един на всеки трима използва Google Chrome

4
28

След по-малко от месец браузърът на Google – Chrome – ще навърши четири години. За това кратко време той постигна учудващ успех. Според последни проучвания на пазара за бразуъри, Google Chrome се използва от около 33,8% от онлайн потребителите. Това означава, че един на всеки трима използва именно този браузър.

Ако се върнем само няколко години назад ще си припомним време, в което всеки смяташе, че Firefox на Mozilla е единственият и непобедим браузър. Днес нещата обаче стоят по различен начин. И в момента Firefox се радва на достойните 23,7% от пазара, но потреблението му намалява все повече и повече в полза на Chrome.

Безспорно най-голям е спадът на браузъра на Microsoft – Internet Explorer. Само преди три години той се радваше на 68,7% от всички потребители. Днес, пазарният му дял е доста близък, но все пак по-малък от този на Chrome – 32%.

Според специалистите, има поне няколко причини свързани със спада на IE и възхода на Chrome. Едната е закон на ЕС от 2010 година, който повели на Microsoft да даде на потребителите на Windows право да изберат браузъра, който искат. Другата причина е агресивната реклама на Chrome, който Google промотират в някои от най-популярните си услуги като YouTube, например.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари