Бившата столица на Виетнам – най-големият град в страната Хошимин – се подготвя за тежък локдаун поради ситуацията с COVID -19. Новите мерки не позволяват на гражданите да се движат свободно в града и околностите, а предприятията ще трябва да работят с по-малко работници. В резултат на това, производственият капацитет на Samsung в региона е изправен пред големи загуби.

Заводът на Samsung Electronics, разположен в Сайгонския хай-тек парк, произвежда смарт-телевизори и домакински уреди буквално за целия свят – Европа, Азия и САЩ. Тук работят общо повече от 7000 служители. Доскоро Samsung успяваше да заобиколи ограниченията, като предоставяше на работниците места за спане на територията на самия завод или в непосредствена близост до него. Въпреки това предприятието работеше с 30-40% от капацитета си поради вече наложените ограничения.

Новият спад в производството ще дойде в най-неподходящия момент – новогодишният сезон и зимните празници не са далеч в голяма част от света, когато продажбите са най-активни. В случай на пълно спиране на завода, Samsung ще губи приблизително по 145 милиона долара дневно.

Независимо от това, Samsung има известни възможности за маневри – възможно е да се намери някакъв компромисен вариант с виетнамските власти, заинтересовани да инвестират – все пак са известни плановете на Samsung за развитие на производството във Виетнам и извън него. Освен това в миналото служителите на Samsung Display вече са получавали разрешения за влизане в страната по време на строги ограничения. В по-голямата си част дори глобалният недостиг на полупроводници е оказвал малък ефект върху производството на компанията, но евентуалното пълно затваряне на завод във Виетнам може да промени ситуацията.

Производството на смартфони все още не е засегнато, тъй като последните се произвеждат в други обекти. Освен това, в случай на сериозни проблеми във виетнамския завод, в близките региони съществуват допълнителни мощности. Например, предприятията в Индия ще могат да компенсират до известна степен загубите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Д-р Q
Д-р Q
3 месеца

Създават изкуствена криза. Щом Индия за нула време се оправи със страшната и невероятната Делта с помощта на Ивермектин, значи всички могат.

Мъск
Мъск
Отговор на  Д-р Q
3 месеца

„Samsung ще губи приблизително по 145 милиона долара дневно.“
Така е, те са тъпи и искат да са на загуба, за да осмислят живота на конспиратори като теб.

кух
кух
Отговор на  Д-р Q
3 месеца

Из „Европейската агенция по лекарствата съветва да не се използва ивермектин извън рандомизирани клинични изпитвания за предпазване или лечение на Covid-19“ – „Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) извърши преглед на последните данни относно употреба на ивермектин за предпазване и лечение на Covid-19 и достигна до заключението, че наличните данни не подкрепят неговата употреба при Covid-19 извън клинични изпитвания с подходящ дизайн.“
Link: https://bit.ly/3ydBhMX

Trial
Trial
Отговор на  кух
3 месеца

Разбира се, че няма да го подкрепи. Ивермектинът е произвеждан по целия свят препарат, наложил се в практиката през последните 40г., като в същото време е прекалено евтин, за да може да се прави ПАЧКА от него.
Сами се сещате, че от това само Файзър щяха да са 33 Млрд. назад…