Един от най-добрите password мениджъри най-накрая ще пристигне на Linux платформата

5
787

След много години молби на потребителите, 1Password най-накрая ще се появи за Linux платформата. Това беше официално обявено от компанията зад софтуера – AgilBits.

В момента потребителите могат да се възползват на Linux като разчитат на 1Password X в своя браузър

Пълнофункционална десктоп версия обаче ще предложи много повече възможности от простото съхранение на уеб пароли. Тя ще поддържа работа с FTP, SSH и SMB мрежови пароли, обясняват от Tech Radar Pro.

Новото приложение за Линукс се разработва спрямо очакванията за сигурност и производителност на потребителите, които са избрали тази операционна система. Софтуерът е пренаписан изцяло на Rust програмния език. Ще се използва ring crypto библиотеката, за да се осигури криптиране от край до край. Така потребителите ще могат да са сигурни, че информацията им е в безопасност.

Ще има интеграция на програмата с функции на операционната система като автоматичен тъмен режим, отворени мрежови локации, X11 клипборд интеграция и изчистване, клавишни комбинации, експортиране на информация и още много.

Тъй като е изработен на базата на проекти с отворен код като Rust за техническата част и React за компонентно-базирания потребителски интерфейс, 1Password ще се отплати на общността с безплатен достъп до програмата. За да се получи такъв, екипите, които се занимават с отворен код, просто трябва да отворят pull заявка срещу 1Password for Open Source Projects репото.

Очаква се работеща финална версия за Linux на password мениджъра да се появи до края на годината. С наближаването на този момент ще научим и повече подробности от кухнята.

2.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари