fbpx
-0.3 C
София

Един от най-търсените хакери в САЩ отхвърли обвиненията в кражба на 160 милиона кредитни карти

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Дмитрий Смилианец – един от петимата мъже, замесени в най-голямата хакерска схема в историята на САЩ, вчера се изправи пред съда по обвинения в кражба на над 160 милиона кредитни карти. Въпреки безспорните доказателства обаче руснакът пледира невинен по всички обвинения.

Дмитрий Смилианец е обвиняем в кражба на кредитни карти, в изнудване, в незаконен достъп до най-различни системи и какво ли още не. Ако бъде доказан за виновен 29-годишният руснак ще прекара следващите 65 години от живота си в затвор.

Роденият в Русия хакер доскоро се подвизаваше в Холандия, но преди година бе екстрадиран в САЩ, където да се изправи пред съда. В понеделник Смилианец за пръв път влезе в съдебната зала, където пледира невинен по всички обвинения.

Според сведенията руснакът е бил част от едни от най-големите хакерски удари в историята на САЩ. Смята се, че е бил замесен в хакването на Heartland Payment Systems, 7-Eleven, JetBlue Airways и J.C. Penny. По последни изчисления всички тези удари са донесли печалба на Смилианец и другарите му над 300 милиона долара.

Атаките на групировката започват още през 2005-та година и са продължили до лятото на 2012-та, споделят федералните. От петимата издирвани хакери един е в затвора, Смилианец се изправя пред съда, а трима все още се издирват.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини