Спомняте ли си причудливата sci-fi драма на Спайк Джоунз „Тя е глас“ (Her)? Във филма героят на Хоакин Финикс, самотен писател, се влюбва в операционната си система (озвучавана от Скарлет Йохансън), последен писък на технологията, разполагаща със себеосъзнат изкуствен интелект. В хода на филма те се опознават и говорят по теми, които ги интересуват, за да се влюби героят на Финикс в Саманта (името на операционната система), като в един момент те споделят и сексуално изживяване.

Сюжета към филма не е съвсем измислица вероятно. Това става ясно от изследване на JWT и Neuro-Insight, което показва, че 26% от хората, притежаващи дигитални асистенти са имали сексуални фантазии, свързани с тях. Проучването е проведено сред 1002 британци над 18-годишна възраст, притежаващи смартфон и 100 притежателя на Amazon Touch, в който е включен гласовия асистент Alexa.

Сред другите открития в изследването откриваме това, че 38% от участниците в анкетата желаят асистентът им да беше жив човек, за да се срещнат с него. JWT коментират наблюденията в изследването, застъпвайки се за твърдението, че дигиталните асистенти създават по-малко стрес в човек при взаимодействието му с технологиите и са предпочитан начин за получаване на информация, отколкото докосването на екрана или използването на клавиатура. Организацията отбелязва, че ролята на дигиталния асистент ще се увеличава в живота ни, заедно с настъпващата ера на свързаните възможности и богатите възможности на технологиите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари