fbpx
-6.2 C
София

Една от най-старите уеб-камери на света ще бъде изключена след 25 години работа

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Fogcam се нарежда заедно с Trojan Room камерата като една от най-старите уеб-камери, стриймващи медия директно в интернет. Но след края на август тя ще остане в историята.

Проектът Fogcam бе стартиран от Джеф Шварц и Дан Уонг като студенти в Университета в Сан Франциско през 1994 г. Камерата е толкова стара, че подава изображения през 20 секунди от една от улиците в града. Шварц обясни по следния начин решението си да свали уебкамерата:

„В крайна сметка вече нямаме добра гледка и подходящо място, където да я сложим. Университетът я търпи, но не я одобрява, затова трябва да търсим сигурни локации и да я поставим сами“.

Стиймването в реално време ще бъде изключено, но сайтът, на който то се помещава, ще бъде активен.

Почти 25-годишната работа на Fogcam е изпреварена единствено от уебкамерата, следяща кана за кафе в Университета Кеймбридж (Trojan Room). Тя бе инсталирана и пусната в интернет през 1993 година по желание на учен, търсещ начин да проверява пълнотата на каната по дистанционен път. С помощта на Philips камера хората в интернет можеха да гледат черно-бели снимки на състоянието на съда по всяко време. През 2001-ва година обаче предаването е било прекратено, тъй като софтуерният код не можел да се поддържа. Fogcam обаче работеше непрекъснато докато интернет се разрастваше и доби нова популярност в социалните мрежи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини