Една трета от електронната търговия в света минава през Amazon и eBay

0
22

Анализаторската компания comScore е провела проучване, което има за цел да покаже какви са навиците на световните интернет потребители по отношение на електронната търговия. Резултатите са показали, че над една трета от търговията минава през две места – сайтовете на Amazon и eBay, информира DigitalTrends.

Абсолютен хегемон на върха е Amazon. През сайтовете на компанията се извършват 20.4% от покупките и продажбите в световната информационна мрежа. На второ място е eBay, където се извършват други 16.2% от търговските дейности. Общият дял на двете компании е 36.6%.

На третото място стабилно са разположени китайците от Alibaba.com, а след тях е сайтът на Apple. Почетното пето място е за неизвестната по нашите ширини компания Rakuten Inc, която държи 4.2%.

Статистиката е базирана на уникалните посещения в сайтовете на въпросните компании, които са регистрирани през месец юни. Amazon е регистрирал 282 милиона, eBay е с 223, а уникалните посетители в Alibaba.com са били близо 157 милиона.

Китайското присъствие в топ 3 се обяснява с потенциала на азиатския пазар. Именно от там са дошли 85.7% от посещенията в Alibaba.com. Китайският сайт използва същия модел на действие, какъвто забелязваме и при Amazon.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за