fbpx
0.6 C
София

Една трета от служителите използват Facebook на работа

Най-четени

Според скорошно проучване, проведено от британския уебсайт за работа Reed.co.uk приблизително 33% от служителите използват социални мрежи по време на работа. Facebook е най-предпочитан, като 45% от участниците са споделили, че влизат в уебсайта редовно докато са на служебното място. На второ място е мрежата LinkedIn, използвана живо поради чисто професионалния си характер, а след нея се нареждат Twitter, YouTube и различни блогове, предаде DigitalTrends.

Маркетинг и IT специалистите са най-често използващите социални мрежи служители в офиса, а инженерите и счетоводителите спадат към тези, които почти никога не преглеждат профила си в рамките на работния ден. Според една трета от участващите служители в проучването, компаниите трябва да забранят употребата на социални мрежи по време на работа. Оказа се, че 30% от компаниите в Reed всъщност наистина забраняват напълно тази практика, докато 40% позволяват само ограничена употреба. Други 32% са напълно толерантни към служителите си и нямат забрана към употребата на Facebook.

Над една трета от служителите, които използват социални мрежи в офиса, споделят, чехните намерения са чисто професионални и са използвали услугите им за бизнес. Около 10% са тези, които признават, че имат лични причини за следенето на профила си, а 55% посочват и двете опции. Близо 62% влизат в акаунтите си само един или два пъти на ден, 33% отварят сайтовете на социалните мрежи по три пъти на ден, а 5% са тези служители, които ги посещават над 10 пъти дневно. Вероятно компаниите ще започнат да обръщат по-голямо внимание на тази практика, тъй като тя може да има негативно влияние върху качеството на работа.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини