fbpx
-0.5 C
София

Една четвърт от хората дават фалшиви лични данни в мрежата

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Един от всеки четири лъже онлайн за истинската си самоличност. Освен това, 20% от хората съжаляват за някакво свое действие, което са предприели в интернет. Информацията е от проучване за навиците на хора, направено от Norton и цитирано от BBC. То се нарича Norton Cybercrime Report: The Human Impact. Авторите на едноименната антивирусна програма са представили получените данни в доклад, който разкрива поведенческите и психологичните влияния, които дава виртуалният живот върху хората.

От доклада става ясно, че две трети от потребителите на мрежата са ставали жертва на някакво киберпрестъпление, поне веднъж в живота си. Времето което отделят хората за справяне с атаките варира според тяхното географско местоположение. Сред анкетираните е бил голям делът на хората, които сами са източник на нечестни практики в интернет.

17% от участниците в проучването на Norton са излъгали за своята възраст и местоживеене, 9% са спестили истината за финансовото си положение и семейния статус, а 7% са дали грешна информация за своя външен вид. Една трета от хората са пращали по електронната поща или са публикували в даден сайт нечия снимка без нужното разрешение. 25% са гледали тайно историята на отваряните сайтове, принадлежаща на някой друг.

За целите на проучването са били анкетирани 7000 души от 14 държави, като резултатите са изведени под формата на PDF документ, който може да бъде изтеглен от тази страница. Там са всички данни, които са доста подробни и обстоятелствени.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини