Едуард Сноудън: „Американският долар изгуби 99,93% от стойността си спрямо биткойна“

16
2257

Бившият служител на американската Агенция за Национална Сигурност Едуард Сноудън (Edward Snowden) съобщи в своя Twitter акаунт, че американският долар е изгубил 99,93% от стойността си по отношение на биткойна, пресметнато от 2013 година до днешен ден.

Като се има предвид, че дългът на САЩ достигна 27 трилиона долара в третото тримесечие на тази година и едновременно с това бе фиксиран най-голям ръст на паричната маса към днешен ден, американският долар става все по-крехък, понеже опасенията от възникване на инфлация силно нараснаха

Индексът на долара (DXY) към днешен ден е на най-ниско ниво считано от месец април 2018 година и три поредни седмици се намира в червената зона. Сноудън добавя, че е разбрал колко са зле нещата с долара, след като МакЧикън бе изключен от доларовото меню на Макдоналдс.

Бившият служител на АНС за първи път писа за криптовалутите в своя Twitter акаунт през месец септември 2017 година, когато похвали цифровата монета Zcash (ZEC).

Към днешен ден (9:15 часа) биткойнът се търгува при цена $19 179,83, като неговият курс през последните 24 часа е спаднал с 0,80%.

Очакванията на финансовите аналитици са за мащабен ръст на биткойна. Основната причина за това е че през месец октомври биткойнът и някои други криптовалути получиха неочаквана поддръжка – лиценз от департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк. Благодарение на този лиценз още от следващата година всички потребители на PayPal могат да пазаруват с биткойни в обикновените магазини, работещи с PayPal. При това продавачите ще получават разплащанията във вид на обикновени фиатни пари – долари, йени, франкове и т.н. Обменът ще се осъществява от компанията Paxos, която става център на новия модел на работа на PayPal.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари