Едуард Сноудън: „Съдебният иск срещу мен е добра новина за биткойна“

22
886

Бившият служител на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ Едуард Сноудън намекна, че е готов да прехвърли всичките си финансови средства в биткойни, за да избегне тяхното конфискуване от страна на американските власти.

След като получи убежище в Русия Сноудън публикува мемоарите си в книгата Permanent Record. А вчера министерството на правосъдието на САЩ подаде граждански иск срещу Сноудън и го обвини в нарушаване на една от клаузите на сключения договор между него и ЦРУ и АНС. Това е стандартна точка от всички договори на държавните служители в тези институции, която има за цел да предотврати изтичането на разузнавателна информация. Според американските власти авторът е трябвало предварително да съгласува с тях текста на книгата.

„Разузнавателната информация трябва да защитава нашата нация, а не да се използва за лично обогатяване“ – каза Дж. Захари Тервлингър (G. Zachary Terwilliger), американски прокурор за западна Виржиния, в офиса на който бе подаден искът.

Но това Сноудън отговори по следния начин: „Аз дадох клетва не на правителството на САЩ, а се заклех да спазвам американската конституция. Това е основният конфликт: трябва ли да се спазва клаузата за неразгласяване на секретна информация, когато правителството нарушава конституцията“.

Малко по-късно Сноудън каза, че това събитие може да направи неговата книга тотален бестселър. Той добави, че случилото се е много добра новина за биткойна.

22
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
18 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
SuloFA
SuloFA

В древността прекрасно са знаели де е “коренът на злото” – Там, където се настанят лихварите – общността се разрушава! И кога там нещо в държавата почне да се скапва – изобщо няма колебания “Кой е виновен?” Император Адриан (117-138 г.) още със стъпването си на престола наредил да се изгорят всички искове за плащане на дългове вкл. към хазната т. е. задействал е механизъм за ликвидиране на дълговете. След което стопанството на Рим процъфтява. Император Август (27 г. пр. н. е. – 14 г.) действа аналогично, но още по-радикално. Август наредил да се съставят списъци с имената на всичките… Виж още »

SuloFA
SuloFA

“Да НЕ заемаш на брата си с лихва,

било пари с лихва,

храна с лихва

или

каквото и да е др. нещо, което се заема с лихва.”

Библия, Второзаконие 23-19.


“Аллах лишава лихвата от благодат,

а

надбавя за милостинята.”

Коран, Сурат Ал-Бакара 275

Ако малките пари(милостиня) не излизат,
големите пари не влизат.
Китай

Лихварство
Беден ли си, с богат не се сприятелявай.
Африка

Парите растат по дървото на упоритостта.
Япония

SuloFA
SuloFA

Лихварството

на християните

може да се практикува

при всички случаи.

Iore Dea (159, 1) Талмуда

Антикомунист
Антикомунист

Това е фалшификат, Талмуда не е написана книга, а усно предание. Тези цитати са фалшификати, които целят да създадат антисемитска основа. Разпространението на антисемитизма в България се наказва от закона с до 5 години затвор. Основните престъпници в България са именно Българите. За милиони няма закони, за кокошка – няма прошка.

SuloFA
SuloFA

Който умножава имота си с лихварство и грабителство
Събира го за този, който показва милост към сиромасите.

Който има лошо око и бърза да се обогати,
Немотия ще го постигне.

Който изобличава човека, той после ще намери по-голямо благоволение, Отколкото
оня, който ласкае с езика си.

Които дава на сиромасите – няма да изпадне в немотия,
А който покрива очите си от тях – ще има много клетви.

Когато праведните са на власт – людете се радват;
Но когато нечестивият началствува – людете въздишат

Антикомунист
Антикомунист

Отвори банка без лихва, ще дойда и ще изтегля заем от теб. Лихвата се начислява въз основа на риска. „Ислямско банкиране по принципите на джихад“ е тема, която се разглежда за безлихвено кредитиране, от е особено популярно в Лондон. Там психопати като теб, които не вярват, че банките трябва да начисляват лихва, при религиозни съображения, могат да теглят заеми без лихва. В резултат клиентът получава обезценяващи се пари, но трябва да върне % от спечеленото. По принцип е по-сложно от това, но може да гледаш предавания по Блумберг на темата. Това, че някой ползва нож за да убива и наранява,… Виж още »

SuloFA
SuloFA

Съвестта ми не допуска да позволя на американското правителство да нарушава основни човешки права и свободи на американците и хората по света с тази машина за масово наблюдение и подслушване, която тайно изграждат“

Сноудън

SuloFA
SuloFA

Националната Служба за Сигурност (NSA) имат инфраструктура, позволяваща им да прихванат почти всичко“

Сноудън

SuloFA
SuloFA

Всеки анализатор, по всяко време, може да се насочи към всеки. Седейки на бюрото си аз имах правото да подслушвам всеки – вас, вашия счетоводител, федерален съдия, дори президента“

Сноудън

SuloFA
SuloFA

Когато сенаторите ни запитаха за мащабите NSA отговори, че няма капацитет да даде отговор на този въпрос.

Ние имаме този капацитет, аз имам карта, на която може да се види къде хората са следени най-много.

Ние събираме повече данни за американци, отколкото за руснаци“

Сноудън

SuloFA
SuloFA

Службите ще продължават да искат повече правомощия, повече власт под предтекста на „нова заплаха“, а хората няма да правят нищо“

Сноудън описва нап заплаха

SuloFA
SuloFA

Банката печели от лихвата върху всички пари,
които тя създава от нищото“

Уилям Патерсън, основател на Банк ъф Ингланд през 1694г.

SuloFA
SuloFA

Конфликтът през вековете и ще бъде решен чрез борба е:
народът срещу банките(лихварите).“

Лорд Джон Актън (1834-1902), Първи барон Актън на Алденхам

SuloFA
SuloFA

Банкерите притежават Земята. Вземете я от тях, оставяйки им правото да създават депозити, и с едно драсване на писалката те ще създадат достатъчно депозити да си я купят отново. Ако обаче им отнемете това право, тогава всички богатства, като моето, ще изчезнат, и би трябвало да изчезнат, тъй като светът би бил по-щасливо и добро място за живеене. Но ако вие желаете да останете роби на банкерите и да плащате разходите за собственото си робство, ги оставете да продължат да създават депозити.“ Сър Джосая Стамп, президент на Банк ъф Ингланд през 20те години на 20ти век, по онова време втори… Виж още »

SuloFA
SuloFA

Аз вярвам, че банковите институции са по-опасни за нашите свободи от армии в готовност.

Правото да издават валута трябва да бъде взето от банките и въстановено на народа, на когото то би трябвало да принадлежи.“

Томас Джеферсън, президент на САЩ 1801-9г.

SuloFA
SuloFA

Конфискация чрез инфлация.

Създаването на бюджетен дефицит е просто схема за конфискация на богатство.

Алан Грийнспан (1926-) Председател на борда на управителите на Федералния резерв на САЩ (1987-2006)

Антикомунист
Антикомунист

Без инфлация, такива паразити като тебе ще умрат от глад, защото държавата няма да може да създава работни програми за заетост, да субсидира пенсии и осигуровки.

SuloFA
SuloFA

Достатъчно добре е, че народа не разбира банковата и парична система,
защото
ако това стане, ще има революция преди утре сутринта.“

Хенри Форд (1863-1947)

SuloFA
SuloFA

Властта над човешкото препитание се равнява на властта над човешката воля.“

Александър Хамилтън (1757-1804), един от основателите на САЩ

Антикомунист
Антикомунист

Това не е цитат на Хенри Форд, а на служител от Федералния резерв и е във връзка с инфлацията, която ти така пламенно не одобряваш, като казваш, че лихвата не трябва да съществува.

Dimitar
Dimitar

Толкова добра новина за биткойна, че цената му падна с 500$ само за ден 🙂

Антикомунист
Антикомунист

Призовавам Калдата да изтрие 15-те поста на SuloFA, които нямат нищо общо по темата и противоречат на законодателството сеейки антисемитска риторика, която е нарушение на закона.