От много години езиковите пакети за операционната система Windows се теглят от центъра за обновяване. Локализацията към един или друг език става чрез контролния панел, но по всичко личи, че след следващото голямо обновяване, това ще се промени.

Microsoft започна тестването на нова функционалност за изтегляне на езиковите пакети от директно от Microsoft Store (бившият Windows Store). Много потребители забелязаха, че някои локализации вече са публикувани в електронния магазин, но засега не могат да се инсталират.

Тези „приложения“ работят единствено с новите версии на операционната система Windows 10 от 17000 и нагоре. В тяхното описание можем да видим: „Искате да използвате Windows на друг език? Този езиков пакет включва най-новите преведени версии на интерфейса. След инсталирането ще можете да управлявате езиковите настройки, включително и основната локала на Windows„.

Засега в магазина са представени 10 езикови пакета, включително българския.

Microsoft Store постепенно се променя и освен универсални приложения и игри е възможно изтеглянето на разширения за Microsoft Edge, теми за Windows 10, Linux дистрибуции за WSL, а в някои райони се предлагат електронни книги, игри, сериали.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
AnonimousКоментарСвободен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Свободен
Свободен

Значи няма да се ползват езикови пакети…защото първото нещо което правя като инсталирам Windows 10 е да забраня Store…пълно с ненужни приложения които сами се инсталират…а Edge е най-скапания браузър защото добавките се инсталират от Store и ако го забраниш – нямаш добавки. Няма такива идиоти като Микромеките кавали, пълни дебили!

Коментар
Коментар

Хахаха… „Няма такива идиоти като Микромеките кавали, пълни дебили!“ Добре бе, г-н „не“идиот…

Anonimous
Anonimous

Калкулатор, notepad, edge, internet explorer, paint, remote desktop, плейъри … всичко трябва да влезе в Store! Персонализацията ще отнеме повече време, но поне всеки ще може да си направи Windows както му е кеф.

Anonimous
Anonimous

Заради такива закостенели гниди като теб iPhone Х се счита за технологична революция.