От много години езиковите пакети за операционната система Windows се теглят от центъра за обновяване. Локализацията към един или друг език става чрез контролния панел, но по всичко личи, че след следващото голямо обновяване, това ще се промени.

Microsoft започна тестването на нова функционалност за изтегляне на езиковите пакети от директно от Microsoft Store (бившият Windows Store). Много потребители забелязаха, че някои локализации вече са публикувани в електронния магазин, но засега не могат да се инсталират.

Тези “приложения” работят единствено с новите версии на операционната система Windows 10 от 17000 и нагоре. В тяхното описание можем да видим: “Искате да използвате Windows на друг език? Този езиков пакет включва най-новите преведени версии на интерфейса. След инсталирането ще можете да управлявате езиковите настройки, включително и основната локала на Windows“.

Засега в магазина са представени 10 езикови пакета, включително българския.

Microsoft Store постепенно се променя и освен универсални приложения и игри е възможно изтеглянето на разширения за Microsoft Edge, теми за Windows 10, Linux дистрибуции за WSL, а в някои райони се предлагат електронни книги, игри, сериали.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

6 коментара за "Езиковите пакети за Windows 10 ще могат да се теглят от Microsoft Store"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка