Бил Гейтс финансира тестове за коронавирус в домашни условия

1
561

Съобщава се, че фондацията на бизнес магнатът Бил Гейтс и неговата съпруга Мелинда Гейтс, ще финансира комплекти за тестване за коронавирус в домашни условия за онези, които смятат, че могат да бъдат заразени със заболяването в Сиатъл, Вашингтон.

Комплектът ще позволи на потребителя да вземе сам натривка от носа си, да я съхрани прилежно и да я изпрати обратно на здравните служители за анализ. Резултатите ще излизат след приблизително двудневен срок от постъпването на пробата.

Асоциацията на семейство Гейтс ще финансира не само необходимата изследователска дейност за създаването на домашните комплекти за събирането и съхранението на пробата, но и цялостно изследване на разпространението на вируса в Сиатъл и други ключови зони на САЩ.

При наличието на положителна проба, заразените ще могат да попълнят онлайн формуляри за местата, които са посещавали и хората, с които са се срещали, за да могат здравните власти да проследят разпространението на вируса и да разполагат с предварителна информация за превантивни мерки и реакция. Информацията идва от неделен доклад от The Seattle Times. Скот Доуъл, ръководител на центъра за реакция на коронавируса към фондация Гейтс, заяви пред „Таймс“, че целта е да се осигури ресурс за обработване на хиляди тестове ежедневно, с което да се подобри обществената здравна безопасност.

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари