Екипажът на МКС утре ще се удвои

0
18

От Казахстан излетя успешно руска ракета, която има за задача да откара до Международната космическа станция трима астронавти. Те ще попълнят екипажа на станцията и мисията им ще започне малко преди началото на коледните празници, предаде Space.com.

В екипажа има представители на Холандия, Съединените щати и Русия. Те ще се присъединят към другите трима астронавти, които вече работят в космоса и по този начин Международната космическа станция ще заработи с пълен капацитет и екипаж от шест души. От известно време на орбиталната лаборатория има постоянен екипаж от само трима души и тя дори беше заплашена да остане без хора. Невъзможността на американците да пращат астронавти със собствени кораби и проблемите на Руската космическа агенция поставиха под въпрос функционирането на огромния комплекс.

След двудневен престой в космическия кораб астронавтите ще се скачат с Международната космическа станция и утре ще влязат в нея. Работата им ще продължи около пет месеца и през май ще се върнат обратно на Земята. Те ще се присъединят към сегашния екипаж, който се състои от един американец и двама руснаци. Командир на станцията е ветеранът Даниел Бърбанк, който е представител на NASA.

Шестимата астронавти ще отпразнуват Коледа в космическата станция, която вече е декорирана с традиционна украса. Астронавтите, които пътуват към МКС са опитни и вече са били на станцията поне по веднъж.

Основните дейности в международната станция са фокусирани около поправката и подмяната на различни проблемни части и извършването на разнообразни експерименти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари