Екипът на Centroida се присъединява към ScaleFocus

10
341

Екипът на българския стартъп „Центроида“ (Centroida) се присъединява към компанията за професионални технологични услуги, софтуерно инженерство и дигитална трансформация ScaleFocus.

Centroida специализира в блокчейн, облачни технологии, изкуствен интелект и машинно обучение и е обявена за „Технологичен стартъп на годината“.

Екипът на Centroida се състои от амбициозни и енергични професионалисти, с които се работи лесно. Именно тези качества са в основата на рецептата за растеж на ScaleFocus, следвана от години. Изкуственият интелект и машинното обучение са изключително важни за ScaleFocus през 2019 г.

Компанията очаква огромен ръст в тези две сфери в близките 2-3 години. Опитът на Centroida в изкуствения интелект и машинното обучение ще помогне на ScaleFocus да обслужва още по-добре клиентите си от целия свят и да им предоставя софтуерни решения с безупречно качество

С нетърпение очакваме да приложим на практика уменията на Centroida в областта на лицевото разпознаване, автоматизацията, роботизацията и науката за данни“, споделя Пламен Цеков, Изпълнителен директор на ScaleFocus.

„Радваме се, че ставаме част от най-голямата софтуерна компания в България. Впечатлени сме от устойчивия ръст на ScaleFocus. Вълнуваме се от възможността да приложим в много по-голям мащаб нашия опит в блокчейн, изкуствения интелект, машинното обучение и облачните технологии. Вече имаме множество проекти за компютърно зрение и автоматизация в сферите на сигурността и маркетинга и вярваме, че от тази наша експертиза ще има огромни ползи“, споделя възпитаникът на Stanford и Harvard и Изпълнителен директор на Centroida Ангел Келчев.

„Екипът ни ще добави допълнителна стойност към проектите на ScaleFocus за техните глобални клиенти. ScaleFocus вече е партньор на едни от най-добрите доставчици на облачни услуги в света като Microsoft, Amazon, Google, SAP, Oracle и Alibaba Cloud. Именно в тези проекти нашите специалисти по облачни технологии ще имат най-голям принос“, поясняват Гаврил Тонев и Теодор Савов, съ-учредители на Centroida.

ScaleFocus придоби българската компания Upnetix в края на 2018 г. Upnetix е една от 50-те агенции в света, сертифицирани за разработка на Google, с фокус върху дигитална трансформация и устойчиви уеб и мобилни софтуерни решения. След успешната интеграция на Upnetix, ScaleFocus продължaва да търси възможности за консолидация в софтуерния сектор, за да продължи да надминава очакванията на клиентите си в прилагането на най-новите технологии и най-добрите практики в IT индустрията.

ScaleFocus е европейска, високотехнологична компания за доставка на устойчиви ИТ решения. Компанията е фокусирана върху доставката и интеграцията на съвременни, иновативни технологични решения в областите Digital, Data и Cloud.

Centroida е български стартъп, създаден през 2016 г. от трима възпитаници на Американския университет в Благоевград. Печели отличието „Технологичен стартъп на годината“ от Global Tech Summit през 2018 г. С екип от 30 специалисти, Centroida е една от водещите български фирми за блокчейн решения. Предлага както публични (Ethereum), така и частни (Hyperledger Fabric) блокчейн технологии, интелигентни contract development и auditing услуги в цял свят. Известна е и с проектите си в сферата на машинното зрение и невролингвистичното програмиране (компютърната лингвистика).

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
7 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
бай онзи
бай онзи

едните аутсорсъри си купили други аутсорсъри… ама едните били най-голямата софтуерна компания в България… като са такава къде им е софтуера дето са го направили под собствения си бранд?

Мариана Евлогиева
Мариана Евлогиева

Откога пък невролингвистично програмиране означава компютърна лингвистика??? Какви ли не неща може да научи човек от нета, дори ако е лингвист по образование и НЛП мастър… 😀 😀 😀

Некъв
Некъв

Откакто нашумяха невронните мрежи. Вече НЛП има два смисъла.

Мариана Евлогиева
Мариана Евлогиева

Я пробвайте пак… Всъщност, НЛП на български има поне 3 значения, на латиница са и повече, например: https://en.wikipedia.org/wiki/NLP
Но „невролингвистично програмиране“ (както е написано в статията – не НЛП!) има един точно определен смисъл и той няма нищо общо с невронните мрежи и с компютърната лингвистика!

Мариана Евлогиева
Мариана Евлогиева

Опа, явно „Некъв“ е авторът на статията, който не понася да му казват, че е сгрешил, и ме следи и модерира! Дали пък да не взема да се самоубия ритуално от мъка? 😀 😀 😀

Мариана Евлогиева
Мариана Евлогиева

А Centroida определено не се занимава с невролингвистично програмиране, а с Natural Language Processing (“NLP”) – което лесно може да се провери в Интернет.

Некъв
Некъв

Освен да ти кажа да си пиеш си хапчетата редовно, друго не ми идва на ум докато те чета.

Мариана Евлогиева
Мариана Евлогиева

Ако имаше поне минимален признак, че ти изобщо имаш ум, щях да ти кажа редовно да ядеш риба – казват, че помага за умствената дейност. 😀

Мангалата
Мангалата

Айдеее на модерните шивачки.

Некъв
Некъв

От 10 шивачки – една става. Другите са пълнеж. Това е във всички аутсорс фирми.