Acer представя цяла нова линия Chromebook за семейно забавление и производителна работа.

Резюме:
На IFA 2019 от Acer виждаме:
  • Четири нови Chromebook лаптопа на Acer, които осигуряват висока производителност в ежедневните задачи на потребителя и са оптимизирани за мултитаскинг.
  • Два модела с голям дисплей предлагат уникална визуализация и до 12,5 часа живот на батерията с едно зареждане. Най-големият модел има 15,6 инчов дисплей и специална цифрова клавиатура, което го прави чудесен за справяне с интензивни задачи като работа с финанси и изготвяне на личен бюджет.
  • Два ултра преносими 11,6 – инчови модела осигуряват до 10 часа живот на батерията с едно зареждане и бърза свързаност в движение, за осигуряване на висока производителност при работа или забавление.
  • Всички нови Chromebook разполагат с бърз гигабитов Wi-Fi интерфейс и двоен USB 3.1 Tyoe-C порт за високоскоростен трансфер на данни, зареждане, и свързване на външен дисплей.

В Берлин дебютираха четири нови Chromebook, които осигуряват висока производителност, удобна преносимост и дълъг живот на батерията, които са необходими на всички днешни домакинства, студенти или собственизи на малък бизнес.

„Днес представяме четири нови Chromebook в три размера, така че потребителите да намерят подходящия за себе си размер, дисплей, функции и технология, които да отговарят максимално на нуждите им и начина на живот. Chromebook днес са далеч от първоначалната си идея – да бъдат основно леки и преносими компютри, които да са уеб базирани. Днес те осигуряват на потребителите голям набор от инструменти за всякакъв вид дейност – от бюджетиране, до поддържане на комуникация, забавление и грижа за бизнеса.“, казва Джеймс Лин, главен мениджър на Ноутбук отделна и IT продукти за бизнеса на Acer.

Два от новите Chromebook разполагат с големи дисплеи против отблясъци за максимално добро изживяване.

Двата нови Chromebook на Acer с големи екрани повишават производителността и дават комфорт в различни среди и за различни дейности. Новите Acer Chromebook 315 (CB315-3H / 3HT) и Acer Chromebook 314 (CB314-1H / 1HT), могат да се използват при ярка светлина, благодарение на тяхното покритие срещу отблясъци. Дисплеите им осигуряват остър и четлив текст, както и ярки и ясни видеоклипове и снимки.

Огромният 15.6 – инчов дисплей на Acer Chromebook 315 и големият 14 – инчов дисплей на Acer Chromebook 314 се предлагат в резолюция Full HD (1920 x 1080 пиксела) с IPSi технология на панела. Новата линия има обновен дизайн с тънки рамки, заобикалящи големите дисплеи, които прави визуалните изображения още по-живи и завладяващи.

В допълнение, Acer Chromebook 315 има специална цифрова клавиатура, което го прави отлично устройство за физически търговски или собственици на малък бизнес, които искат сигурна онлайн система за осчетоводяване на своите финансови транзакции, плащания на сметки, проследяване на акаунти и други.

Двата 11,6 – инчови Chromebook са изключително компактно изпълнение

Потребителите, които искат по-компактно решение, особено ако пътуват често, или са ученици или студенти, вече имат два нови 11,6 – инчови Chromebook. И двата са с размери по-малки от тези на обикновен лист хартия (A4 – 210 x 297 мм). Acer Chromebook Spin 311 (CP311-2H) има конвертируем 360 – градусов дизайн, така че неговият 11,6 – инчов HD сензорен екран да може да се използва в четири различни режима: като таблет, преносим компютър, само дисплей или режим „палатка“. Това позволява на членовете на семейството да се насладят на устройството тежащо по-малко от 1,2 кг (2,62 паунда) по начина, който отговаря на тяхната среда.

В допълнение, екранът е снабден с антимикробен Corning Gorilla Glass сензорен дисплей, който осигурява устойчивост на надрасквания и дава допълнителна защита на устройството за по-здраво и по-чисто стъкло на екрана.

Acer Chromebook Spin 311 може да бъде закупен в комбинация с електронната писалка Wacom EMR Stylus, така че потребителя да може да скицира и да прави бележки директно върху дисплея.

Acer Chromebook 311 е със същия компактен размер, подобно на CP311-2H, но без конвертируем дизайн и се използва като стандартен лаптоп. Тежи едва 1,06 кг (2,34 фунта), така че лесно може да се пренася в раници и чанти за книги. HD дисплеят разполага с IPS технология и предлага разновидност с тъч скрийн (CB311-9HT), или такава без – CB311-9H.

Гъвка, бърза връзка с интернет и периферни устройства

И четирите нови Acer Chromebook идват с два USB 3.1 Type-C Gen 1 порта, по един от всяка страна, за зареждане на устройството от най-удобния за потребителя ъгъл. Портовете също могат да зареждат други устройства, да прехвърлят високоскоростно данни, и да служат за свързване на външен HD дисплей към машината. Новите Chromebook в допълнение имат четец за MicroSD карти за разширяване на капацитета на съхранение.

Всички нови Chromebook разполагат с предна HD уеб камера за видео чатове и Google Hangouts. Конвертируемият Acer Chromebook Spin 311 също има опция за заснемане на 1080p видео.

Интернет връзката на устройствата се осигурява с безжична мрежова карта Intel® Gigabit WiFi и рационално монтирана безжична антена по стандарта 802.11ac с 2 X 2 MU-MIMO за бърза и надеждна свързаност. Освен това Bluetooth 5.0 осигурява удобна безжична връзка към периферни устройства.

Производителност, дълъг живот на батерията за целодневна работа, забавление

И четирите нови Chromebook от Acer осигуряват стабилна работа през целия ден за достъп до множество приложения и табове в браузъра, стрийминг на видео и други. Клиентите могат да бъдат винаги актуални в социалните мрежи, да работят по задачи за работа и в училище, и да пазаруват онлайн бързо и удобно. Новите устройства се захранват с модерни двуядрени Intel Celeron® N400 за по-компактните модели, и Intel Celeron N4100. Най-високият модел Acer Chromebook 315 предлага и вариант с процесор Intel Pentium Silver N5000.

Acer Chromebook 315 може да бъде конфигуриран с до 128GB eMMC памет и до 8GB двуканална SDRAM оперативна памет. Acer Chromebook 314 и Acer Chromebook Spin 311 могат да бъдат конфигурирани с до 64GB eMMC памет за съхранение и 8GB двуканална SDRAM. Acer Chromebook 311 предлага до 32GB eMMC вътрешна памет и 4GB двуканална SDRAM.

Клиентите на Acer Chromebook могат да бъдат сигурни, че техните устройства ще издържат дългите работни смени, без необходимост от зареждане по средата на деня. И двата, Acer Chromebook 315 и Acer Chromebook 314 осигуряват цял ден работа с едно зареждане на батерията, като цикъла ѝ е 12,5 часа. Другите два – Acer Chromebook Spin 311 и Acer Chromebook 311 издържат почти цял ден, като техния цикъл на работа с едно зареждане е оценен на 10 часа.

Стилни, семпли и тихи устройства

Всички нови Acer Chromebook се отличават с дизайн без вентилатори, поради което работят тихо, и това ги прави идеални за общи пространства, като например работа в семейна стая, библиотеката или кафене. Те имат влагоустойчив тъчпад, за да предпазят устройствата от влага.

Google Assistant и Hands Free

И четирите нови Chromebook от Acer разполагат с поддръжка на Google Assisant, който позволява на потребителите да работят по-бързо и по-интелигентно със свободни ръце. С помощта на Асистента потребителите могат бързо да изпращат имейли, да намират документи, да слушат музика, да имат достъп до календара си или да контролират смарт домашни устройства, и всичко това, без да се налага да докосват устройството. Необходимо е единствено да кажат „Hey Google“, за да започнат работа с асистента.

Поддръжка на Google Play

Acer Chromebook поддържат множество потребителски акаунти, за да съхраняват данните. Членовете на семейството могат да споделят обща система и да влизат в своите уникални потребителски Google акаунти. Контактите и информацията в Gmail за защитени, дори ако Chromebook бъде откраднат или повреден. Съхранението в Google Drive защитава файловете, документите и снимките надеждно в облака и гарантира, че те винаги ще бъдат на разположение. Chrome OS се зарежда бързо, за около 8 секунди от момента на натискане на бутона за стартиране. Също операционната система се самоактуализира до последния наличен ъпдейт, за да предпази потребителите от непрекъснатите заплахи, вируси и зловреден софтуер.

Към момента, няма информация за цените на устройствата. Първите продажби ще стартират в EMEA.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари