fbpx
3 C
София

Експериментът на Instagram да не показва харесванията се разширява до САЩ

Най-четени

Instagram по-рано през годината стартира експеримент, с който си постави за цел да си отговори на въпроса дали показването на харесванията на публикациите е нещо полезно или опасно за потребителите и преживяването им в социалните мрежи. Става въпрос именно за скриването на броя харесвания и потребителите, които са харесали един пост, което започна и се въведе в Канада, Ирландия, Италия, Апония, Бразилия, Австралия и Нова Зеландия.

Изглежда сега, от компанията са решили да разширят обсега на експеримента и до САЩ.

Въпреки че публикациите все още ще могат да бъдат харесвани от останалите потребители в мрежата, то само техният автор ще може да вижда колко са харесванията и кой е харесал неговата публикация, но не и всички останали, както сме свикнали да виждаме в абсолютно всички социални медии.

Идеята е социалната мрежа да се превърне в по-малко напрегната и конкурентна среда, казват Instagram, макар че в региони, където експериментът вече се проежда, общият брой на харесванията на публикациите е спаднал с няколко процента.

Да харесаш или да не харесаш?

„Целта ни е да се опитаме да намалим напрежението в Instagram, да го направим по-малко конкурентна и враждебна среда и да дадем повече пространство на хората да се съсредоточат върху правенето на неща, които обичат и по-лесно и пълноценно свързване с тези, които са им скъпи“, заяви изпълнителният директор на Instagram Адам Мосери.

„Трябва да видим как се отразява това на хората и как се чувстват в платформата, а също и да оценим влиянието върху цялата еко система на социалните мрежи“, допълва той. Мосери навярно има предвид потребителското изживяване на хората в Instagram и Facebook.

По-надолу в постовете, Мосери продължава, като казва, че с нетърпение очаква да получи обратна връзка от потребителите, тъй като промяната ще достигне до избран брой акаунти през следващите дни – а влиятелните потребители в Instagram, ще станат обект на експеримента преди всички останали.

Докато Мосери казва, че благосъстоянието и здравето на потребителите са по-важни от броя харесвания на пост в Instagram, ако хората, които се занимавам със свободни професии или са инфлуенсъри, видят, че вече брояйт им харесвания не може да говори ясно за тяхната влиателност и да изгубят позиции, популярност и ангажименти, платформата споменава, че ще преосмисли политиката.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини