Експерти са открили уязвимост в WhatsApp и Telegram

2
688

Специалистите са открили в работата на най-популярните месинджъри Telegram и WhatsApp уязвимо място, от което може да се възползват хакерите, съобщиха в сряда от компанията Check Point Software Technologies, работеща в сферата на IT-сигурността.

“Просто чрез изпращане на снимка, която на пръв поглед изглежда сигурна, хакерът може напълно да получи контрол над настройките на акаунта и историята на кореспонденцията, както и всички снимки, които са изпратени преди това и дори да изпраща съобщения от името на потребителя” се казва в изявление на компанията, откъси от които цитират и американските медии.

Точният брой на потребителите на приложенията, които биха могли да пострадат не се споменава. Въпреки това, експертите уточняват, че подобен сценарии потенциално може да доведе до негативни последици за “стотици милиони” хора, които използват месинджърите.

От Check Point Software Technologies подчертават, че този проблем е установен миналата седмица и веднага са известени за това собствениците на Telegram и WhatsApp. Подробна информация за своята находка специалистите са предали и на медиите, след което са предприети мерки за идентифициране на проблема в месинджърите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Експерти са открили уязвимост в WhatsApp и Telegram"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка