Американският инвеститор Рон Барън, притежател на 1,6 милиона акции на Tesla счита, че инвестициите в тази компания ще носят все повече печалба със всяка изминала година, а към 2030 година цената на производителя на електромобили ще достигне $1 трилион.

В интервю за CNBC Рон Барън отбеляза, че цената на една акция на Tesla е средно около $208, а неговият дял в компанията е около $450 милиона. Според прогнозите на инвеститора, към 2020 година печалната от акциите ще се увеличи четири пъти, през 2025 година три пъти и през 2030 година – още три пъти.

Към 2030 година цената на компанията ще премине $1 трилион и ще превиши цената на Apple и Google. В това вярва не само Рон Барън, но и основателят, собственикът и генералният директор на Tesla Илън Мъск. През месец юни 2016 година той каза, че един ден, пазарната оценка на компанията ще достигне $1 трилион. Важна роля в това играе SolarCity, която бе закупена от Tesla в края на миналата година. Очаква се, че през следващите три години SolarCity ще донесе на Tesla над половин милиард чиста печалба, а общата сума на доходите за тази година ще бъде повече от $1 милиард.

Паралелно с Tesla, Илън Мъск развива своята частна космическа промишленост с компанията SpaceX. Според Wall Street Journal, компанията разчита да генерира основната си печалба не от изстрелването на ракети с многократно използване, а от спътници за достъп до интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

7 коментара за "Експерт: към 2030 година Tesla ще струва $1 трилион"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка