Американският инвеститор Рон Барън, притежател на 1,6 милиона акции на Tesla счита, че инвестициите в тази компания ще носят все повече печалба със всяка изминала година, а към 2030 година цената на производителя на електромобили ще достигне $1 трилион.

В интервю за CNBC Рон Барън отбеляза, че цената на една акция на Tesla е средно около $208, а неговият дял в компанията е около $450 милиона. Според прогнозите на инвеститора, към 2020 година печалната от акциите ще се увеличи четири пъти, през 2025 година три пъти и през 2030 година – още три пъти.

Към 2030 година цената на компанията ще премине $1 трилион и ще превиши цената на Apple и Google. В това вярва не само Рон Барън, но и основателят, собственикът и генералният директор на Tesla Илън Мъск. През месец юни 2016 година той каза, че един ден, пазарната оценка на компанията ще достигне $1 трилион. Важна роля в това играе SolarCity, която бе закупена от Tesla в края на миналата година. Очаква се, че през следващите три години SolarCity ще донесе на Tesla над половин милиард чиста печалба, а общата сума на доходите за тази година ще бъде повече от $1 милиард.

Паралелно с Tesla, Илън Мъск развива своята частна космическа промишленост с компанията SpaceX. Според Wall Street Journal, компанията разчита да генерира основната си печалба не от изстрелването на ракети с многократно използване, а от спътници за достъп до интернет.

7 КОМЕНТАРА

 1. 2016г. Тесла е 1 млрд на ЗАГУБА
  като им омръзне на Panasonic да им ПОДАРЯВАТ батерите
  ще струват 1 трил. зимбабвийски$.

 2. Опитаха се да завлечът Samsung и lg с батерии
  ама късмет
  Samsung жалък си се напрай на прометей
  и работата се разсъхна.

 3. Зависи си от пазара, ако се наложи електромобила като стандарт то Тесла наистина ще се надуе яко. Ако обаче не успеят да пробият масовата бариера ще рухнат както всяко друго предприятие. Ще поживеем и ще видим.

  • Ако Dragon успее да се скачи с МКС тази сряда, Мъск ще разполага със стабилен капитал и може да успее с всичко.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Напишете вашия коментар!
Моля въведете вашето име