Изглежда обаче никой в компанията не желае да чуе.

Сюзан Брадли, IT експерт и награждавана 18 пъти за Microsoft MVP, е отправила официално предложение към Microsoft за промяна в доставянето на големи промени в Windows 10 и Office. Става дума за обновленията, носещи нови функционалности и характеристики, както и за обикновените обновления по сигурността.

Брадли, която е модератор на Patchmanagement.org, анкетира повече от хиляда IT професионалисти и 862 потребителя на Windows 10. Именно на тези интервюта и собствения си опит тя базира и предложението си. Въпросното проучване е проведено преди последния инцидент с обновление за софтуер на компанията – тези с .NET Framework.

Именно след проблемите от миналия месец, Брадли пише отворено писмо до Microsoft, публикувано в Computerworld. Отговорът или по-точно липсата на официален такъв, я разочаровал. Писмото било адресирано лично към Сатя Надела, Карлос Пикото и Скот Гътри. Отговор от мениджмънта обаче не последвал, а дошъл такъв от специализираната поддръжка, които открили тема в една от подсекциите на сайта на Microsoft, така сякаш става дума за индивидуален проблем. По-късно на нея ѝ бил обяснен процеса по обновяване и ѝ било препоръчано да използва официалната поддръжка. Брадли, която е освен това и експерт в областта на механизмите по обновяване, обяснила, че още преди три месеца използвала един от тези канали и затова сега е написала писмото.

Единственият, който обърнал по-специално внимание на писмото ѝ бил бившият шеф на Windows Стивън Синовски. Ветеранът в Microsoft посочил именно юлският Patch Tuesday, който причинил проблеми на собствената му система и той трябвало да направи пълно възстановяване на системата си.

Самата Брадли споделя, че знае за недоволството по отношение на въпроса сред представители на бизнеса, а също така че избягва да съветва някои от клиентите си да обновяват винаги системите си, ако не са сигурни, че могат да се справят в случай на евентуални проблеми. „Защо трябва да правят нещата толкова трудни за предприятията“, пита тя в радио ток-шоу. Брадли споделя, че много компании са принудени да се съобразяват със защитни стандарти и процедури и няма как да не налагат или забавят обновленията. Това, което я притеснява също така е, че комуникацията между екипите по сигурността към Microsoft и MVP експертите не е същото като преди. Освен това, тя отбелязва, че е започнала да вижда появата на грешки в описанията, придружаващи бюлетините, които идват с пачовете. Брадли изразява мнение, че според нея сякаш ъпдейтите не биват тествани преди да се пуснат.

Когато нейни клиенти имат проблеми тя трябва да пита коя версия на Windows 10 използват, обяснява тя, цитирана от Redmondmag, тъй като понастоящем Microsoft поддържат четири официални версии на Windows 10. „Повече от ясно е, че фактът, че го има този проблем с несъответстващи обновления създава проблеми на инфраструктурата на Microsoft“, заявява Брадли, според която е възможно тези проблеми да засягат и Microsoft Azure. „Не може да караме хората да чакат по 30 дни, за инсталират пачовете“, заключава тя.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари