Изглежда обаче никой в компанията не желае да чуе.

Сюзан Брадли, IT експерт и награждавана 18 пъти за Microsoft MVP, е отправила официално предложение към Microsoft за промяна в доставянето на големи промени в Windows 10 и Office. Става дума за обновленията, носещи нови функционалности и характеристики, както и за обикновените обновления по сигурността.

Брадли, която е модератор на Patchmanagement.org, анкетира повече от хиляда IT професионалисти и 862 потребителя на Windows 10. Именно на тези интервюта и собствения си опит тя базира и предложението си. Въпросното проучване е проведено преди последния инцидент с обновление за софтуер на компанията – тези с .NET Framework.

Именно след проблемите от миналия месец, Брадли пише отворено писмо до Microsoft, публикувано в Computerworld. Отговорът или по-точно липсата на официален такъв, я разочаровал. Писмото било адресирано лично към Сатя Надела, Карлос Пикото и Скот Гътри. Отговор от мениджмънта обаче не последвал, а дошъл такъв от специализираната поддръжка, които открили тема в една от подсекциите на сайта на Microsoft, така сякаш става дума за индивидуален проблем. По-късно на нея ѝ бил обяснен процеса по обновяване и ѝ било препоръчано да използва официалната поддръжка. Брадли, която е освен това и експерт в областта на механизмите по обновяване, обяснила, че още преди три месеца използвала един от тези канали и затова сега е написала писмото.

Единственият, който обърнал по-специално внимание на писмото ѝ бил бившият шеф на Windows Стивън Синовски. Ветеранът в Microsoft посочил именно юлският Patch Tuesday, който причинил проблеми на собствената му система и той трябвало да направи пълно възстановяване на системата си.

Самата Брадли споделя, че знае за недоволството по отношение на въпроса сред представители на бизнеса, а също така че избягва да съветва някои от клиентите си да обновяват винаги системите си, ако не са сигурни, че могат да се справят в случай на евентуални проблеми. „Защо трябва да правят нещата толкова трудни за предприятията“, пита тя в радио ток-шоу. Брадли споделя, че много компании са принудени да се съобразяват със защитни стандарти и процедури и няма как да не налагат или забавят обновленията. Това, което я притеснява също така е, че комуникацията между екипите по сигурността към Microsoft и MVP експертите не е същото като преди. Освен това, тя отбелязва, че е започнала да вижда появата на грешки в описанията, придружаващи бюлетините, които идват с пачовете. Брадли изразява мнение, че според нея сякаш ъпдейтите не биват тествани преди да се пуснат.

Когато нейни клиенти имат проблеми тя трябва да пита коя версия на Windows 10 използват, обяснява тя, цитирана от Redmondmag, тъй като понастоящем Microsoft поддържат четири официални версии на Windows 10. „Повече от ясно е, че фактът, че го има този проблем с несъответстващи обновления създава проблеми на инфраструктурата на Microsoft“, заявява Брадли, според която е възможно тези проблеми да засягат и Microsoft Azure. „Не може да караме хората да чакат по 30 дни, за инсталират пачовете“, заключава тя.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
12 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Хасан
Хасан

Същото комуникация, бате. Жената гладен, децата и то.

bluewater
bluewater

Какво разбира таз булка та тръгнала да критикува най-великата най най най ОС

FuckMicromek
FuckMicromek

И накрая „Нещо се случи :(„

Пенчо
Пенчо

Да бе ,всеки път така. И ние незнаеме кво стана ама трябва да рестартираш… И балъците пак се кланят на майкрософт и боклука вирус 10.

РАДИКАЛЕН АМЕРИКАНОФИЛ
РАДИКАЛЕН АМЕРИКАНОФИЛ

Епъл са решили този проблем брилянтно, просто да откраднат и тази идея.

the professor
the professor

аз реших въпроса генерално, като затрих севиза на лайняндоуса за обновяване, от cmd (като админ):
„sc delete wuauserv“
писна ми след всяко обновяване да настройвам принтери и да разрешавам guest акаунта за да работят шернатите устройства без парола… след като на лайняндоус 10 му е все тая че съм забранил обновяването през group policy и се обновява, това беше крайната стъпка…

ilian
ilian

Моя опит е че, освен ако не спреш интернета, нищо друго не може да ти помогне. Всеки следващ ъпдейт маже и маже

Пенчо
Пенчо

Не ви ли прави впечатление че онзи трол W10 вече не пише колко е велик уиндоус 10? Сигурно му се е ъпдейтнал и вече не може и в интернет да влезе 😀

W10
W10

Най-великият Windows е и винаги ще бъде последното издание (версия)! В случая, ДА – Windows 10 1803 (10.0.17134.191)! Утре ще бъде нещо друго и т.н….

hahahaha
hahahaha

Я, изкуствения интелект на Майкрософт пак се обади!

W10
W10

До @hahahaha: Тъпият Пенчо е виновен! Не знам защо си мисли че Windows 10 е много зле? Че е вирус, че е бъгав, че е бавен и т.н.? Особено ако не го е използвал? Но знам че го използвам от 2015г. и разочарован не съм бил! Кълна се в майка си и баща си, че е супер як! Бърз е, няма вируси, изчистен и оптимизиран е, и е много много по-добър от Windows XP и Windows 7 взети заедно!

bluewater
bluewater

@W10 … „изчистен“ ?!?! – сериозно?

dedal
dedal

Е как да не е изчистен. На всеки ъпдейт се почиства с преинсталация 🙂

bluewater
bluewater

@W10 На въпроса ти: „Не знам защо си мисли че Windows 10 е много зле?“ @the professor е дал частичен отговор в поста си. Прочети го пак и обърни внимание на причината която го е накарала да предприеме описаните от него действия.
Иначе за домашна машинка за скайп и фейс 10-ката си е супер.

Пенчо
Пенчо

Ето, той се кълне в майка си и баща си че най-шпионския уиндосу правен досега е добър. Има ли смисъл да коментираме повече?
Явно е някакво дете което няма представа от компютри, подарили са му лаптопче 2015г. с уиндоус 10 и не е виждал друго и затова така плямпа…

W10
W10

Пенсионерче: Карай си с първата ОС от XX век на компютър Правец (там няма никакво следене!) и си гледай работата, ОК?

dedal
dedal

Вярно 10 има голям проблем с принтерите. Направо ми писна през 3 дена да преинсталирам драйвери.