Електрическите тротинетки Lime стартират в София – вижте какви ще са цените

45
4754

След като пропусна пролетта, когато имаше слухове, че ще стартира, една от най-популярните услуги за споделено използване на електрически скутери очевидно до дни ще стартира в София.

Платформата, чрез която всеки желаещ, разполагащ с кредитна  карта, може да наеме за кратък период тротинетка, паркирана в центъра на големите градове е на практика най-популярният стартъп в тази област, вече действащ успешно в редица европейски столици, САЩ и други големи градове по света.

Компанията, която наскоро набра още 310 милиона долара рискови инвестиции вече е с пазарна оценка над 2,4 милиарда и по всичко личи, че скоро ще я видим и в София. Всичко започна преди седмица, когато в социалните мрежи се появиха реклами, набиращи желаещи да зареждат тротинетките.

Станете заредител на Lime! Изкарвайте пари с Lime. Сами определяйте работното си време и печелете от всяка извършена задача

Все още не е ясно колко хора са откликнали, но е факт че тази вечер в приложението се появи и първата тротинетка в София, с което може би разбрахме и цените – едно от най-чаканите неща от потребителите.

Първоначалната такса, тази за отключване на дадена тротинетка ще е 1,50 лв, а след това заплащането ще става на всяка минута – по 30 стотинки.

Не можем да се наемем с коментар за цените, тъй като дори не знаем, дали все пак това са официалните стойности, но изглеждат логични на фона на това, че в Атина са 1 евро и 16 евро цента, в Букурещ 1.24 и 0.25 ст. Цената в Будапеща е идентична с тази в България, а във Виена и други европейки градове е отново 1 евро и 20 евро цента.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

45 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари