Електрически автомобил от Sony показва бъдещето на автомобилните технологии

0
1242

Sony ни предаде всичко, което са ни подготвили през 2020 г. по време на своето основно събитие на CES, включително и ни запозна с новото лого на PS5, въпреки че всички очаквахме да чуем нещо повече за игровата конзола.

В средата на презентацията си изпълнителният директор на Sony Кеничиро Йошида представи електрически седан, движещ се по сцената, който показва автомобилните технологии, разработени от Sony. Самият седан е създаден в партньорство с големи имена в технологичната индустрия, включително Bosch, Blackberry, Nvidia и Qualcomm.

Според Йошида, Sony Vision-S, както е наречен автомобила, е оборудван с 33 сензора разположени както вътре, така и отвън по шасито. Те са проектирани не само за да засичат всички опасности на пътя, но и за да откриват умора у водача по време на движение със специално разработена предупредителна система, че е време шофьорът да се оттегли за почивка, като се предлага функция колата да започне да се самоуправлява, като сензорите спомагат за способността за самостоятелно шофиране.

Какво е бъдещето на автомобилните технологии

Vision-S разполага с 360-градусовата аудио система на Sony Reality Audio, която ще позволи на звука да бъде излъчван във всички посоки в интериора на автомобила за потапящо изживяване.

Таблото за управление показва цялата информация за шофирането и състоянието на автомобила, която може да ви е необходима. По същество то представлява широк дисплей с втори панел, наличен в централната конзола. Ако това не е достатъчно, зад предните седалки са позиционирани два сензорни екрана, така че задните пътници да се възползват от цялото развлечение и достъп до информация, които автомобилът може да предложи.

Автомобилът, разбира се, е електрически и се задвижва от „ново проектирана EV платформа“, която според Sony може да се използва и за управление на други видове превозни средства, включително SUV. Все още обаче не е разкрита друга информация за мощността на седана.

По отношение на дизайна, автомобилът изглежда като висок клас, луксозно возило, въпреки че нямаше как да се докоснем до него по време на премиерата, тъй като към момента все още не са достъпни прототипи за широката общественост.

Но това не е автомобил за всеки

За жалост обаче, това возило и просто концепция и изглежда малко вероятно да влезе в серийно производство. Вместо това, както обясни Йошида, това е начинът на Sony нагледно да покаже бъдещето на автомобилните технологии – компанията е втъкала почти всички свои големи разработки, които могат по някакъв начин да бъдат вградени в лека кола, и го е направила с този интересен седан.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за