Компанията Tesla публикува интересна статистика за своите електромобили, използвани в целия свят.

През месец октомври 2016 година бе публикувана информация, че електрическите автомобили на Tesla са изминали общо около 5 милиарда километра. А през месец юли миналата година бе преодоляно разстоянието от 8 милиарда километра.

Ето че към днешен ден, сумарният пробег на всички електромобили на Tesla превиши знаковата бариера от 10 милиарда километра. Според анализа на статистиките, електрическите автомобили на Tesla са изминали общо малко над 11,5 милиарда километра.

В момента Tesla предлага луксозния Model S, кросоувъра Model X и „народния“ Model 3. така нареченият от Илън Мъск „производствен ад“ около Model 3 не е приключил. Компанията не успя да постигне производството на 2500 електромобила Model 3 в седмица. Обещано бе, че това ще стане в края на първото тримесечие на тази година. Към днешен ден от конвейерите на Tesla слизат по около 2000 електрически автомобила седмично. Мъск вече взе мерки.

Загубата на Tesla за първи път започна да намалява. За цялата 2017 година тя бе $2,2 милиарда. В края на четвъртото тримесечие на миналата година тя бе $770,8 милиона. Това е малко по-малко от $773,0 милиона за същия период преди година.

19
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
13 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
11 Автори на коментарите
ШишоПенчоШАХМАТПепоAxOx Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
OZZY
OZZY

Чиста проба,платено съобщение.Колко са изминали колите на Нисан,щом са няколко пъти повече?

AxOx
AxOx

До OZZY – по интересното е КАК те знaят колко са изминали? Имам чувството, че Тесла следи колите постоянно и не бих се учудил ако накрая излезе, че има някаква обратна връзка която предава като Уиндоус всичко до фирмата майка – километри, от GPS-а къде е ходила, и т.н.

спомням се как един бягаше от пожара в САЩ и те му обновиха фърмуера на колата за да ползва скрита електроенергия.. все се питам как от разстояние му го обновиха? Дали няма вратичка да гледат и през камерата на колата?

AxOx
AxOx

Хаха като гледам колко минуси ми наслагват всеки пък като кажа нещо което не е в хубава светлина за Тесла или Мъск имам чулството, че тук много хора боготворят тези и като фанатици отказват да повярват на каквото и да е лошо-

Я, тези дето толкова обичат Тесла да кажат, КАК фирмата производител знае колко километра ЛИЧНАТА ти колата изминава?
Как някой от фирмата производител може да ти обнови програма в колата от разстояние?

ШАХМАТ
ШАХМАТ

В белите държави информацията на колко километра е колата, колко е изминал за последните 12 месеца, имала ли е произшествие в историята си, номер на предишни собственици и т. н. е обществено достъпна и в по-голямата си част безплатна. Ето как се знае

Пенчо
Пенчо

AxOx, то това е проблема. Ти имаш чувството само и нямаш и идея че Тесла е първата кола която има ъпдейти през интернет. Всяка тесла има сим карта и постоянно е вързана към интернет както телефона ти. Не си ли чувал че имат дисплей с гугъл мапс ?

жик-так
жик-так

пич ти за МОТ чувал ли си?

AxOx
AxOx

До жик-так – В интерес на истинате не съм чувал, какво е МОТ?

Все пак ако си купиш фиат и си го караш в града… няма как фирмата Фиат да знае колко си минал километра… независимо какво е МОТ.

Пенчо
Пенчо

AxOx, в интерес на истината аз пък незнам коя е тая фирма Фият, но пък знам че Тесла използва AI за автопилота и затова събират данни за всички пътища по света и с помоща на computer learning и камерите ще могат скоро да въведат автономни коли. А ти ще си осведомен какво е нещо си фият което едвали на някой ще му дреме какво е.

Шишо
Шишо

абе кво му обяснявате на охчо глупендъра. нали е баш технологик и си знае всичко.

Nikolai
Nikolai

Айде БГ разбирачите,кажете кво мислите по въпроса. Сигурен съм че и в тази област сте Номер 1.

Пенчо
Пенчо

Какво да мислим. технологията е уникална и превзема света по бързо от всяка друга досега. Най-евтината за поддръжка и експлоатация кола която не замърсява, не шуми и не се разваля.

Кольо
Кольо

Трябва да се движат още 15 години, за да стигнат там, където съм стигнал аз в момента.

Радо
Радо

Да не си на Марс ? 🙂

Палустиниец
Палустиниец

Това рекорд ли е някакъв ?

Пенчо
Пенчо

Към момента да. Но незабравяй че на СЕДМИЦА в момента Тесла прави по над 5000 автомобила общо на всичките си модели , тоест скоро този рекорд ще бъде счупен.

Пепо
Пепо

Ей това нашенската завист и простотия нямали таван! Човекът създаде цял комплекс фабрики от началото, вие се заяждате за дреболии! Всеобщата параноя, че те наблюдават и записват е обхванала най-вече младите, които не знаят какво е да си наблюдаван!

Пенчо
Пенчо

За наблюдаването и записването са прави хората, но точно Тесла не наблюдава никого конкретно, а събира информация за пътната обстановка за да може по скоро да стартира автономното управление на автомобилите си.

Пенчо
Пенчо

До края на тази година Тесла ще излезе на печалба което е последния аргумент на загрижените хейтъри които броят всяка стотинка която Тесла инвестира в заводи и нови системи за производство и плачат и реват, че скоро ще дойде и краят на на това да им плащаме за петрол. От тогава само ще реват платените тролове а просто тъпите хейтъри ще си останат това – просто тъпи.

Шишо
Шишо

Браво Пенчо, изкефи ме на 100%!!!!!!!!!!!