Електронният маркетинг заменя брошурите в туристическия бранш

1
30

За да се увеличат туристите в Европа, електронният маркетинг трябва да замени брошурите в бранша, каза изпълнителният директор на Европейската комисия по туризъм (ЕКТ) Роб Франклин по време на пресконференция, организирана от Министерство на икономиката.

Той допълни още, че много тур-операторски фирми сътрудничат на Европейската комисия по туризъм. В глобалната мрежа могат да се видят сайтове, които дават информация за всеки кът от Европа. През октомври тази година ще стартира нов уебсайт, включващ всички европейски страни, в това число и България.

През миналата година страната ни е била посетена от 4,6 милиона туристи, като това прави 1% от пазарния дял по стандартите на Европа.

Роб Франклин оцени туризма в България като много добре развиващ се и го определи като един от водещите сектори в икономиката на страната през тази и следващите години.

Според ЕКТ прогнозите за туризъм през 2005 г. за нашата страната са много позитивни. На едно от първите места експертите поставят доброто развитие на ски туризма, еко и селския туризъм, балнеолечението.

Калина Колева

Източник: Investor.BG

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари