Елън Мъск иска термоядрен удар по Марс

12
32

Шефът на Tesla Motors Елън Мъск е амбициозен човек – той иска не просто хората да стъпят на Марс, а да живеят там. Мъск не е единственият, който вижда подобно бъдеще и той гледа на него като въпрос на оцеляване за човешкия род. До момента действително са положени някои усилия в посока създаването на колония на Червената планета, но според Мъск най-важното тепърва предстои.

И то е нанасянето на термоядрен удар по Марс.

Това изказване Мъск направи по време на гостуването си в шоуто на Стивън Колбер и ако си мислите, че такова поведение превръща собственика на Tesla Motors в суперзлодей, далеч не сте единствените – самият Колбер го посочва на момента.

Оказва се обаче, че идеята на Елън Мъск е продиктувана от съвсем различни причини.

„Най-бързият начин да започнем проекта за създаване на колония на Марс е да нанесем термоядрени удари по полюсите на планетата. Това ще стартира ударно промяна в климата на Марс, която е наложителна, ако хората искат да живеят извън ограничените условия, в които са принудени да стоят първоначално. Другият вариант е да започнем да търсим начин за въвеждането на парникови газове в атмосферата, но това ще отнеме много време. Ето защо просто можем да хвърлим бомбите и да започнем веднага“, посочва Мъск, според когото капацитетът на планетата ни да поддържа човечеството се изчерпва бързо и установяването на колонии на други планети ще осигури оцеляването ни.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
12 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stormofblood
stormofblood

Бе направо да хвърлят бомбите тука…

igigov
igigov

Мъск е един от най-големите реформатори на 21 век. Благодарение на него ел. колите набират популярност и е въпрос на време някой да създаде достатъчно мощни батерии и тогава петролните износители ще го духат най накрая. Останалите му проекти не са по маловажни, така че нищо чудно след години да се окаже, че идеята му за Марс е най – добрата. А в това, че бетонните глави на съвремието не могат да го разберат няма нищо чудно! Всъщност това важи за 99% от гениите в цялата човешка история.

1Force1
1Force1

Мъск е просто гаден капиталист, който не е по-добре в главата от болните му фенове.

Azhen
Azhen

Съгласен съм винаги в историята през периоди от време се появява някой такъв човек който променя всичко , според мен Мъск е точно от тези хора, той сега допринася за края на епохата на двигателите с вътрешно горене , време е да се промени това твърде дълго не е имало промяна в автомобилната индустрия.Надявам се че скоро ще има и промяна в компютърните технологии и да се разработят квантовите процесори.Скоро имам предвид близките 10 години .

extext
extext

да ги изтрелват от територията сащ с 0 градуса отклонение

A.com
A.com

Имаше преди време едно предаване, в което обясниха защо Марс няма атмосфера – няма магнитно поле и слънчевия вятър, в течение на милиони години, просто е издухал атмосферата на Марс. Земята, за щастие, има магнитно поле, което ни пази. Ако тази теория е вярна, каквито и бомби да пращаме и парникови газове да вкарване резултата ще е нулев.

sten90
sten90

Точно това горещо ми се иска да попитам всеки път, когато някой повдигне този въпрос. Значи разтопяваме леда, докарваме нещо като атмосфера – ако сме големи оптимисти приемаме и че може да се диша. Слънчевият вятър ще я издуха пак и този път и вода няма да остане на планетата. Според мен с тази нагласа е по-добре да си останем тук. Сещам се за един откъс от „Матрицата“, където агентът обясняваше че хората сме като вируси – размножаваме се безогледно и като изядем и изцапаме всичко в една зона – прехвърляме се на друга…

A.com
A.com

Следващото предложение ще бъде да използваме термоядрени бомби за да „развъртим ядрото“ на Марс, така да се появи магнитно поле и после пак ще пускаме бомби за да създаваме атмосфера.

vmonev
vmonev

Планетата определено е неподходяща за хора. Ако там има някакъв живот, по-добре за го оставим на мира. Иначе ставаме като циганите, които съсипват всичко на мястото, където са, и после отиват на други места.

mIRCata
mIRCata

Ами то издухването няма да е за 2 дена или 5 години. А за много голям период от време. Достатъчен да стигне за първоначалното заселване и експлоатиране на ресурсите там. Ако след това още не сме се научили как да летим между звездите и да почнем да живеем другаде – наш проблем.