Ерик Шмид оглави нов отдел за развойна дейност в Пентагона

1
23

Министерството на отбраната на Съединените щати обяви създаването на нов Борд за иновации в отбраната, чиято идея е да подобри технологичния капацитет на Пентагона с помощта на представители на Силициевата долина.

Бившият изпълнителен директор на Google и сегашен председател на компанията-майка Alphabet Ерик Шмид ще оглави борда и заедно с министъра на отбраната Аш Картър ще подбере останалите членове, които трябва да бъдат общо 12.

Новото звено ще се занимава с технологии и мениджмънт, но няма да работи по строго военни въпроси. Целта е Пентагона да се адаптира по-добре към новите технологии и реалности на информационната ера. Възможно е създаването на технологични прототипи и извършването на комплексни анализи на бази данни, както и въвеждане на мобилни и облачни приложения и нови начини за споделяне на информация в организацията. Това е поредната инициатива на Картър, който все по-често търси сътрудничество с частния сектор и най-вече със Силициевата долина. Стратегията е в резултат на обвиненията към американското правителство, че не се модернизира с достатъчно бързи темпове и има нужда от съвременни методи в дейността си.

Назначението на Шмид идва в интересен момент, когато Apple също е в центъра на вниманието във Вашингтон, но по повод дебата относно отключването на нейните телефони и защитата на личните данни.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари