Ерик Шмид планира пътуване до Северна Корея

0
13

Изпълнителният председател на Google Ерик Шмид планира да посети Северна Корея. Според запознати, става въпрос за хуманитарна мисия под ръководството на бившия губернатор на американския щат Ню Мексико, която би могла да се осъществи до края на този месец. Ако слуховете са верни, това ще е първото посещение на висш служител на Google в една от страните с най-ограничен достъп до интернет.

Каква би била целта на визитата обаче остава загадка. Това, което знаем със сигурност, е че настоящият лидер на страната Ким Йонг Ун планира повсевместна дигитализация, която да достигне до всеки един гражданин. В речта си по случай Новата година лидерът призова за компютри във всяко едно училище и автоматизирани машини във всяко едно предприятие.

В плана обаче не присъства идеята за свободен достъп до интернет. Ето защо посещението на Ерик Шмид в страната звучи още по-мистериозно. Според някои, Северна Корея няма намерение да прави бизнес с Google – компания базирана в страна, която забранява вноса на севернокорейски стоки. Възможно е обаче от страната да са проявили интерес към някои от услугите на интернет гиганта като, например, електронната поща или картите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари