Това не е първият път, когато TikTok попада под забраната на Индия, но този път нещата са много по-сложни.

След сблъсъците и смъртта на военни, индийските власти блокираха видео социалната мрежа TikTok и още 58 китайски приложения – месинджърът WeChat, браузъра UC, играта Clash of Kings, услугата за микроблогинг Weibo и други. Това съобщава The Verge.

Съответното постановление е издадено от Министерството на информационните технологии на Индия. В него се казва, че работата на тези приложения причинява „вреда на суверенитета и целостта на Индия“, а също застрашава и сигурността на държавата и обществения ред.

Индийските власти твърдят, че киберполицията е получила множество жалби от граждани относно опасения за политиките на някои приложения по отношение на сигурността на данните и конфиденциалността. Инициаторите също твърдят, че това ще е от полза за индийските мобилни приложения.

Това не е първият път, когато TikTok е забраняван в Индия. През 2019 г. правителството възложи на Google и Apple да премахнат приложението от своите магазини поради опасения по повод порнография в платформата. Властите заявиха, че TikTok насърчава разпространението на неетично съдържание и „културната деградация“. Забраната беше отменена след около седмица.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари