8.6 C
София

ЕС разследват Apple

Най-четени

Европейската комисия е изпратила въпросници до няколко мобилни оператора в Европейския съюз, в които им задава различни въпроси свързани с бизнес отношенията им с Apple. Това, което искат да разберат от Комисията, е дали договорите, които американската компания е сключила с операторите не застрашават конкуренцията на европейския пазар.

Във въпросника се твърди, че от Комисията са се сдобили с информация, че политиката на Apple в Европа не е съвсем чиста. Авторите му подчертават, че ако това бъде доказано, компанията може да бъде съдена заради нарушаване на закона за конкуренцията.

Според някои, гореспоменатата информация е била доставена на Комисията от няколко мобилни оператора, които са се оплакали от прекалено стриктните условия на договорите за продажба на смартфоните на Apple. Американската компания явно изисква от телекомите да продават прекалено големи минимални количества телефони. Всички непроданени за определеното време телефони след това трябва да се заплатят от самия оператор, ето защо той е принуден да заделя по-голямата част от бюджета си за промотирането на iPhone, поставяйки на второ място смартфоните на конкурентни компании.

Apple отказаха да коментират случая.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини