fbpx
19.2 C
София

ЕС с ново правило по повод рециклирането на батерии

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

В борбата си с отпадъците от електронно и електрическо оборудване Европейския съюз отдавна въведе общовалидно законодателство. Преди няколко дена те добавиха ново правило по повод събирането и рециклирането на ненужните индустриални, автомобилни и обикновени батерии. Отговорността за проблема вече се поделя между институциите, производителите и самите клиенти.

ЕС задължава всеки магазин, продал повече от 32 тона батерии годишно, което се равнява на един пакет AA батерии на ден, да осигури оборудване за събиране и рециклиране на захабените вече продукти. Ще бъдат създавани специални пунктове, където клиентите сами да изхвърлят ненужните вече батерии.

Първата страна, въвеждаща новата стратегия на Европейския съюз, е Великобритания. От днес за англичаните е непозволено да хвърлят всякакви видове батерии в обикновените сметища и кофи за боклук.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини