Ако се надявате да намерите някои отдавна забравени думи или древни мелодии, отправете поглед към африканската пустиня.

Хитът „Africa“ на американската рок група Toto в момента озвучава на рипийт пустинята Намиб чрез специална звукова инсталация. Защото нищо не показва повече достиженията на човешката цивилизация както малко мелодичен рок в една от най-старите пустини на Земята, оформила се преди около 55 млн. години.

Намибийският творец Макс Сидентопф възнамерява да засвидетелства своята любов към групата като пуска песента до безкрай.

Исках да отдам почит и физически да покажа „Африка“ в Африка“, казва художникът пред BBC. Желанието му е „песента на Toto да звучи цяла вечност“.

Инсталацията, подобна на Стоунхендж, представлява поразителна гледка на оранжевия фон на пустинята. Тя включва група от седем бели колони, чието точно местоположение художникът не разкрива. Пустинята Намиб се простира на повече от 2000 километра, така че ще ви трябва голяма доза късмет да намерите инсталацията без помощта на Седентопф. Колони са разположени върху шест стълба, като върху централният стълб се намира и малкият MP3 плейър, захранван със слънчева енергия, от който звучи песента.

„Повечето части от инсталацията бяха избрани така, че да издържат дълго време, но съм сигурен, че с времето суровата среда в пустинята ще си каже думата и ще унищожи инсталацията“, споделя Сидентопф.

 

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари