Ето защо Apple сканира всичките ви снимки

7
1783

Apple започна да сканира всички снимки, качени в електронния облак iCloud. Оказа се, че това е необходимо за да се откриват материалите със сексуално насилие над деца. Сканирането става автоматично, а при откриване на подозрителни материали, съответният потребител се блокира.

За новата инициатива съобщи директорът по информационна безопасност на Apple Джейн Хорват (Jane Horvath) по време на голямото изложение CES 2020 в Лас Вегас. Според нейните думи, компанията използва най-съвременни технологии за откриване на материали със сексуално насилие над деца.

Хорват показа специализираната уеб страница в официалния сайт на Apple, където се съобщава, че с цел защита на децата корпорацията използва технология за съпоставяне на изображенията. По този начин се извършва сравняване снимките на потребителя с база данни с цифров хеш, за да се открият подозрителните фотографии. След като бъдат намерени съвпадения, всяка снимка се проучва индивидуално.

„Точно като откриването на спам в електронната поща, нашата система използва хешове за откриването на подозрително съдържание. Всички съвпадения проверяваме индивидуално. Акаунтите, нарушаващи нашите условия и правила на използване на системата, подлежат на блокиране“ – се казва в специализираната страница на Apple.

Директорът по безопасността на Apple не уточни по какъв точно начин се проверяват подозрителните снимки.

Едновременно с това Хорват защити криптирането на онлайн услугите и продуктите на компанията. Тя каза, че криптирането от край до край е критично важно за онлайн услугите, които съдържат информация за здравето, както и банкова информация.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
МъдиУотърс
МъдиУотърс

😀 Успокоиха ме, сега вече мога да купя, нов телефон, „андройд не биха стигнали това ниво“. А, я вижте телефони, които не се следят ли са това? Не. Няма такива.

мамут
мамут

E2E криптиране, а мастър ключовете в шефа хехехе! Не защитавам и Android, не защитавам ептен педофилите, даже съм за смъртно наказание по този казус и в случай за насилие над пенсионери също, но да ми разправят врели-некипели, а плод-зеленчуковите люзери да вярват сляпо на оръфани ябълки и нека сега да продължават да вярват във факта, колко им е неприкосновена информацията.
Днес индивидуално-селвктивно вдругиден на стената на срама, всичко е за да ви изнудват ако шавате повече от демократично позволеното!
За обикновеният пптребител биха могли да го изманипулират, ама има други с повечко гънки и клетки…..

synthometh
synthometh

кат глеаш порно слагай изолирбанд на камерата да не не снимат как се празниш на mature milf-ки

Zoro
Zoro

Аха, уж се криптират данните, но могат да ги сканират както решат. Плащат си хората за хранилище на файлове, но файловете им не са техни. Компанията решава какво може и какво не може да съхраняват. Първо ще цензурират детски снимки. После снимки на враговете на партията…
Ами ако един разследващ журналист и събира доказателства? Просто ще му блокират акаунта.

Срещу анархията
Срещу анархията

Контрол трябва!

да беееее...
да беееее...

Те педофилите ядат доматите с колците! И няма да си криптират порно снимките с WinRAR или 7Zip с 20-символна парола, нали? Или да ги споделят през dark web-а? Всичко се прави единствено за пълен КОНТОЛ над масите, на които се дава само ИЛЮЗИЯ за свобода и за избор.

Бахти
Бахти

Те оФцете ползващи нагризаните боклуци са толкова тъпи и прости, че грам и няма да вдянат дори и да прочетат новината. А глупостите които разправят от хАпле са толкова врели-некипели, че и те не вярват в тях, ама да има там нещо за оправдание… 🙂 🙂 🙂