Ето как да включим управлението на възпроизвеждането в Chrome 79

0
1573

Всички отдавна вече свикнаха да преглеждат не само текстова информация с браузъра, но и да слушат музика и да гледат филми с негова помощ. Но когато отворените раздели са много, възпроизвеждането на медийно съдържание става неудобно. Ето защо, в най-новата версия на Chrome – Chrome 79 интернет гигантът е решил този проблем, като е добавил малък панел за регулиране на възпроизвеждането, в който има бутони за спиране и пускане на траковете, както и на избор на следващ или предишен трак.

Тази нова опция не се появява при всички потребители, но може да бъде включена ръчно. Това може да стане чрез въвеждането на следната команда в адресния ред:

chrome://flags/#global-media-controls

В падащото меню е необходимо за този флаг да бъде избрано значението Enabled. Необходимо е и рестартиране на браузъра.

Сега вече при възпроизвеждане на видео и слушане на музика в горния десен ъгъл на браузъра, вдясно от адресния ред се появява нова иконка, показваща нота с три хоризонтални линии. При кликване върху тази иконка се дава достъп до всички тракове в браузъра.

За изключване на тази опция е достатъчно значението на този флаг да бъде върнато към Default. Отново е необходимо рестартирането на Chrome.

Идеята на тази опция е да осигури бърз начин за слагане на пауза възпроизвеждането и/или неговото стартиране, без да се налага да се търси необходимия раздел сред многото отворени раздели.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари