Ето как Spotify може да ни помогне с плейлиста за колата

0
422

Spotify въведе нова функция на име „Soundtrack your Ride” (Озвучете пътуването си), която създава плейлист за пътуването ви базиран на историята ви на слушане в Spotify и на отговорите ви на няколко въпроса.

Първоначално, инструментът ви кара да се впишете в акаунта си в Spotify. След това трябва да зададете дължината на своето пътуване. Това става по два начина – чрез задаване на начална и крайна точка на маршрута (но за съжаление тази опция работи само за САЩ) или чрез ръчно задаване на времетраене на маршрута.

След като сте задали продължителността на пътуването, трябва да попълните въпросник от 5 въпроса. Първият въпрос е с кого пътувате, каква кола карате, и с какво настроение пътувате. Spotify също така ви задава и два музикални въпроса с ограничени отговори. Първият е кой е любимият ви жанр (поп, рок, хип-хоп / рап, кънтри, инди, EDM или жанр на име „mood”).

Накрая Spotify ще ви накара да изберете „върховната песен за пътуване“ от шест опции. Те са:

  • „Bohemian Rhapsody“ на Queen
  • “A Thousand Miles” на Ванеса Карлтън
  • “Ridin’ Solo” на Джейсън Деруло
  • “Life is a Highway” на Раскал Флатс
  • “Body Like a Back Road” на Сам Хънт
  • “Sucker” на Братята Джонас

След последния пети въпрос, Spotify ще генерира плейлист с достатъчно песни, които да запълнят продължителността на пътуването ви, който след това се запазва в библиотеката ви. Базиран на отговорите ми – рок, „Bohemian Rhapsody” и „енергично“ настроение на каране – Spotify ми даде смесица от класически рок и музиката, която слушам по принцип. Тъй като Spotify винаги е много добър в създаването на персонализирани плейлисти, предложенията за пътуване ми се сториха по-непривлекателни от това, което получавам по принцип в плейлиста на Spotify “Made for You” (Подбрани за Вас).

Soundtrack your Ride си има и своите недостатъци – най-вече това, че не можете да използвате инструмента, когато се нуждаете от него най-много – например по средата на пътя, когато осъзнаете, че сте без плейлист. Той технически не работи на мобилни устройства. Можете да го отворите от мобилен браузър, но инструментът не се показва правилно, като някои от опциите се скриват. Към момента на публикуване на статията, няма начин да използвате услугата през десктоп и мобилното приложение, поне засега. А нека не забравяме и факта, че я няма опцията за автоматично изчисляване на дължината чрез Google Maps.

От тук можете да я изпробвате и за себе си.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари