Ето как изглежда китайският коронавирус под електронен микроскоп

21
2640

Националният институт по алергии и инфекциозни заболявания (NIAID) на САЩ публикува снимки на новия коронавирус, заснети с помощта на специализиран растерен електронен микроскоп в лабораторията Rocky Mountain.

Учените отбелязват, че 2019-nCoV не се различава особено много от коронавирусите MERS-CoV и SARS-CoV, които предизвикаха епидемии преди няколко години. Това не е за учудване, понеже всички тези вируси са от едно и също вирусно семейство. Ако разгледаме по-внимателно коронавируса на първата снимка ще видим шиповете, които образуват нещо като корона, откъдето идва и името на тези вируси.

Да напомним, че Bloomberg съобщи, че вчера броят на диагностицираните заразени от 2019-nCoV в Китай изведнъж е скочил с 15 000. Това се дължи предимно на промяната на методологията за разпознаване на коронавируса от Ухан, която сега е значително подобрена. В същото време това означава, че с предишната методология не е било възможно да се открият и регистрират всички заболели.

Публикуваните днес статистики на китайските медици показват, че за заразени се считат 64 437 души, загиналите от коронавируса са 1 383 души, а от болниците са изписани 6 904 пациенти.

А съветникът на Световната здравна организация Айра Лонгини не изключва вариант за мащабно разрастване на епидемията от китайския коронавирус 2019-nCoV, от който могат да се заразят и починат две трети от населението на Земята.

21
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
15 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Радо
Радо

Айдееее , всичко това много ми прилича на играта Division и Division 2…

Алфа
Алфа

много игри играеш това си е напълно нормално с вирусите,мине се известно време и мутира някой вирус а имунната система не може да възпроизведе анти тела срещу него и има жертви..ако си чул за испанската чума през 1918 става най голямата пандемия в човечеството умират на 100 милиона човека по целия свят за две години от един вирус…

цццц
цццц

Така и не успях да му видя короната. 🙁

Мирослав
Мирослав

Ти какво искаш да видиш – царска корона?
Е, няма как! На публикуванят фотос ясно си личи подобието на корона.

Кольо
Кольо

Официалното наименование поне от няколко дни, е COVID-19.

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Тънко само да ви кажа, че в бг няма от къде да си купите маски, складовете са празни. Да видим какво ще стане.

Иван
Иван

Маските не предпазват от заразяване. Предпазват вече заразените да не заразяват „много“ други.

Срещу дезинформацията
Срещу дезинформацията

Ти си един мръсен дезинформационен трол, който разпространява фалшиви новини умишлено или неумишлено като част от активни мероприятия с цел създаване на паника.

Маски има във всички аптеки, живеем в свободен пазар, когато има дефицит на една стока, а се търси, е нормално да се поръчат повече бройки.

Мое лично мнение е, че срещу всеки, който всява паника и разпространява фалшиви новини за нещо толкова важно и критично, трябва да поеме ударите от закона. А, ако го прави в интерес на чужди сили, трябва да поеме и по-тежки наказания.

what
what

купувай спирт

Анонимен
Анонимен

Трошач на Тролове
Трошач на Тролове

МъдиУотърс, пускам те на Гешев за умишленма дезинформация и всяване на паника.

Хахо
Хахо

Изглежда вкусно, откъде мога да си ги купя тези бонбонки?

Иван
Иван

оближи пода на летището и ще има същият ефект

👽 вирус лекуван в 🛃база
👽 вирус лекуван в 🛃база

САЩ ще евакуират около 380 свои граждани от 🚤 и за целта ще бъдат изпратени ✈✈, които на 17 февруари ще излетят от Токио и ще кацнат след това във военна база в Калифорния.

Мирослав
Мирослав

След като САЩ разполагат с толкова много информация за вируса и официално обяви, че ще произведе 150 милиона ваксини, оставам с впечатлението, че са замесени в неговото начално разпространение.
Много улики водят в тази посока. Дори технологични постижения.

Руми Иванова
Руми Иванова

Не е само впечатление , а е истината…Америка скоро ще си получи заслуженото, споко..има сили над нас , които са безапелационни 🙂

34 на орионци👽😱👽
34 на орионци👽😱👽

Подземни бази под Калифорния 14. 29 Palms Marine Base, Identified on military map as airspace area R-2501 N. Saucer base southeast of Ludlow. This is a U.S. alien research/ diagnostic facility and UFO base. 15. China Lake, mind control and weapons research 16. Darwin, CA, 4 miles dues west of Darwin 17. Deep Springs, CA, 37°22′ N 117º 59.3′ W. saucer base 18. Fort Irwin, CA, 35°20’N 116°8’W W. saucer base 19. Edwards Air Force Base, in the area where Diamond Cr. & the so. fork of the Yuba meet, there are 3 underground UFO bases. 34°8′ N 117° 48′… Виж още »

Алфа
Алфа

яко те гони параноята

Мирослав
Мирослав

Аз и параноя?! Не ставай смешен Уийли!

141 орионци от 9 раси
141 орионци от 9 раси

Руми Иванова
Руми Иванова

Всичко това ще се обърне срещу тях скоро,няма как да е по друг начин