Ето как изглежда концептуалният интерфейс на Windows 10X плюс KDE

24
5070

Докато разработчиците от Редмънд подготвят излизането на новата версия на Windows 10 (2004), различните ентусиасти и дизайнери се упражняват да измислят най-разнообразни интерфейси за операционната система на Microsoft. Преди време дизайнерът Камер Каан Авдан представи концептуален интерфейс на Windows 10, който сякаш е създаден от Apple.

А сега потребителят MrZombieKiller публикува изображенията на нов хибрид – съчетание между ранната версия ОС Windows 10 и Linux десктоп средата KDE. Представеното концептуално решение изглежда не само естетически по-привлекателно, но и функционално по-удобно. Изцяло е преработено Старт менюто, уведомленията и редица други елементи. Авторът е върнал плъзгача за регулиране на яркостта, който Microsoft премахна преди време от своята операционна система.

Новият концептуален интерфейс има светъл и тъмен вариант, и изглежда много привлекателно. Някои потребители отбелязват, че може още малко да се пипне тази въображаема десктоп среда за Windows – например, биха могли да се махнат някои плъзгачи, значението на които лесно може да се обърка от потребителите. Но като цяло почти всички са на мнение, че се е получил много добър вариант на Windows 10 с интерфейса на KDE и съвсем няма да е зле, ако Microsoft използва някои елементи на тази Linux графична среда.

Навярно би било интересно и ОС Windows 10 като Linux да има възможност за смяна на десктоп средата.

24
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
15 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
smehh
smehh

„Linux дистрибуцията KDE“ – KDE е графична среда, а не дистрибуция. Използва се в много дистрибуции, а самите KDE си имат тяхна – KDE Neon.

Димитър Димитров
Димитър Димитров

„Linux дистрибуцията KDE“ това нова политика ли е? Тъпотиите да са болднати за да се набиват на очи. KDE линукс дистрибуция ли е?

GFL
GFL

Да си гледат там сървърите, и да не се занимават с оцветяване на картинки тия с линух измишльотините.

Kotinchev
Kotinchev

Забрави суперкомпютрите. По твойта логика, за балъците остава остава виндоуса. Който, между другото, също си е добра ОС.

Fermin
Fermin

през кървавицата ми е за Windows 10 как, и ще изглежда… това недоразумение е на бан листата у дома…..

Вирус 10 е гнус, разбира се
Вирус 10 е гнус, разбира се

Но когато се налага да се ползва, например на служебни компютри, където се изисква само легален софтуер, най-добрият интерфейс се получава, като се сложи светла тема и за прозорците, и за таскбара (за светла тема на таскбара се изисква минимум build 1903), изключва се ефектът прозрачност, инсталира се Open Shell, който заменя гадното плочково меню с класическо като на Win NT / 2000 / XP, от настройките на Open Shell се задава черен цвят на надписите по таскбара и се избира за цвят на десктопа IBM-ско зелено (#008080). Нарича се IBM-ско, защото учен от IBM доказва, че това е цветът,… Виж още »

:(.
:(.

Мерси за цвета, ще го пробвам на моя UNIX like OS – Mac.

В прочем сивото на МакОС най-малко ми мори очите от всички, които съм пробвал.

РР123
РР123

Linux софтуера нелегален ли е? Що за глупост си написал?!?

Вирус 10 е гнус, разбира се
Вирус 10 е гнус, разбира се

Linux софтуерът не е нелегален, а нефункционален. Говорим за служебни компютри, на които се върши работа. И където служителит нямат време да се занимават с виртуални шизофрении като това да администрират сами себе си и да въвеждат на всеки пет минути една и съща парола, за да влязат в някоя папка на компютъра си или да стартират някоя програма с пълни права. Или да четат из форумите три дни, за да си включат и настроят нов скенер или баркод принтер, което под Windows става за три минути.

Вирус 10 е гнус, разбира се
Вирус 10 е гнус, разбира се

И изобщо – стига с тая дивотия да се ползва сървърна ОС за десктоп. Това е като да караш трактор вместо автомобил. Да, по-мощен е, минава през по-лоши пътища и дори вече има модели с климатик и качествена аудио уредба в кабината. Но въпреки това не е подходящ за магистрали и за градско кормуване.

Бозаджията10
Бозаджията10

Някога виждал ли си Линукс на живо? Или източници като „Една жена каза …“ Кога и при какви условия – хипотетично – си въвеждал/а парола на всеки пет минути, за да влезеш в някоя папка на компютъра?!

Син Екран на Смъртта
Син Екран на Смъртта

Не го питай.
Той отговорът се крие във въпроса ти.
Познал си.

Иван
Иван

Много по-добре изглежда от това недоразумение което е 10 в момента.

--23424-
--23424-

Имате генерална грешка в заглавието. Погледнете оригиналната тема в Редит, никъде не се споменава КДЕ. Това е дизайн за Уиндоус 10, който е инспириран от шела 10Х, не от КДЕ. Шелът на 10Х прилича много на КДЕ, но това не е била целта на автора. Инспирацията идва от 10Х, а не от КДЕ. Погледнете внимателно оригиналната тема и ще го разберете. Концепцията НЕ Е базирана на КДЕ, а на 10Х! Отдолу някой е коментирал в коментарите ПОД оригиналната статия, че му прилича на КДЕ, зщаото не е виждал шела на 10Х. Тази концепция се базира на желанието на много фенове… Виж още »

--23424-
--23424-

Значи преписвате грешката на Софтпедия, защото в оригиналната публикация авторът НИКЪДЕ не споменава КДЕ, тъй като АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ елементи, които са ползвани са от 10Х.

Този, който за пръв път споменава КДЕ е коментиращ концепцията, а не авторът. Най-вероятно защото не е виждал какво е 10Х.

Това е концепция за новия 10, който много хора искат да видят с елементи от 10Х. Прочетете, проучете, вижте какво е написла автора, не съчинението на Софтпедия.

Концептуална концепция
Концептуална концепция

Концептуален модел – най-некадърния начин любители да казват на професионалистите как да си вършат работата .

Ако си чак такъв голям експерт в дадена област, ами отиди в Майкрософт или Епъл , кандидатствай за работа при тях, изпълни всички тяхни изисквания , стани част от екипите им за разработки … и твори новите визии на продуктите им.

А не да драскаш картинки ,там каквото си сънувал снощи и да претендираш че твоето е най-доброто решение .
Ако си кадърен отдавна да са те наели на работа . Иначе в другите случаи само обиждаш труда на хората които се занимават с това професионално.

:(.
:(.

Нищо подобно, това да дизайнери, които нямат претенции да казват как нещо “трябва” да изглежда, това не са то Българоиди, които обичат да казват на другите калво трябва да првят. С подобни концепции в свободния свят хората получават exposure и така биват наемани от по-големи клиенти и имат повече конверсии за работата си, което в цивилизованите държави значи повече работа = повече пари.

митко
митко

Грешиш! Като отиде в майкрософт, не той ще дава предложения, а на него ще му заповядват какво, как и в какви срокове да направи. Когато става въпрос за служебни задължения началника няма да ти търпи лиготиите, а ще има изисквания, които ти трябва да си изпълнил още вчера.

:(.
:(.

Това може да в валидно в байганьовска България но не и в модерните западни фирми, където нещата се движат отдолу нагоре и екипите всъщност не са просто изпълнители, а вдъхновители. Това не ти е България, хората отдавна живеят в по свободни общества, а не в пост комунистически фирмички като тук.

митко
митко

А един мармот завиваше шоколада в станиол… Точно на запад има жестоки правила, които никой и не помисля да нарушава.

BSOD
BSOD

Тази свобода я обявиха, че е практика само в Google.
И донякъде в Apple по времето на Джобс.
Забрави, че в Micro$oft или друга компания нещата ще се движат отдолу нагоре.

Михаил
Михаил

Има един огромен недостатък в тази концепция по-горе показаната. Липсват рекламите, а както знаем, уиндоус обичат рекламите. Нали за това си намалиха цените, че и дори безплатно раздават понякога.