Google обнови уеб-версията на Gmail. Електронната поща получи нов дизайн и няколко нови възможности.

Имейлите могат да бъдат архивирани, премахвани, отбелязвани като прочетени, без да се налага да бъдат отваряни. Това става с помощта на новите иконки, които се появяват, когато курсорът на мишката се придвижи върху съответния ред на електронното писмо. Добавени са подсказки за бърз отговор на имейла, а в дясната част са поставени бутони, които разгръщат Google Calendar, Google Keep и Google Tasks. С помощта на тези услуги, директно в раздела с пощата потребителите могат да създават задания, да пишат бележки и да добавят нови събития.

Добавена е и възможност за работа в офлайн режим, в който могат да се четат писма и да се отговаря на тях, без връзка с интернет. Промените влизат в сила, когато потребителят излезе онлайн.

Google е подобрил защитата на пощата от спам и фишинг. Всеки имейл се проверява чрез самообучаващ се алгоритъм. Възможно е добавянето на нови филтри за отсяване на нежеланата поща. Променена е системата за уведомявания.

Google допълва, че новата версия на Gmail ще бъде достъпна за всички потребители. Това ще стане постепенно. Някои хора вече използват новата версия, а останалите ще я получат през следващите няколко дни.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
BayHoyGmail Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Gmail
Gmail

Супер!

BayHoy
BayHoy

Не ползвам, откакто разбрах че четат и индексират всяко писмо. Демек – от доста отдавана. А с този „материален дизайн“ ме изгубиха изцяло – каква е ползата от такъв минимализъм, като софтуера стана в пъти по-тежък?!?