САЩ не успя да си отдъхне от тропическия ураган Харви, който взе около 60 човешки жертви и нанесе вреди за над $100 милиарда, а природата стовари поредния сюрприз.

Тази сутрин ураганът Ирма достигна максимално възможната пета степен. Мощният Харви бе ураган от четвърта степен по скалата на Сафир-Симпсън. Ураганът от пета категория разрушава всичко по пътя си. Скоростта на вятъра превишава 250 км/ч, а водата повишава нивото си с 5,5 метра, Това е причината за огромните наводнения и тотално разрушените сгради.

В YouTube бе качено видео, което дава възможност да се погледне в окото на Ирма и да се види как формираният на 30 август 2017 година близо до островите на Кабо-Верде ураган само за три дни – от 2 до 5 септември се усилва от втора до най-високата пета степен на опасност. Клипът е създаден от спътниковите изображения, изпратени през тези дни от метеорологичните спътници GOES-13 и GOES-16 на националното управление на океанските и атмосферните изследвания (NOAA).

В момента Ирма се приближава до Антилските острови и трябва да достигне САЩ през следващите един-два дни. Във Флорида и Пуерто Рико вече въведоха извънредно положение.

Данните за Ирма бяха допълнени. Очаква се скоростта на вятъра да достигне 295 км/ч. По този начин Ирма става най-силният тропически циклон от времената на Уилма през 2005 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари